Family Plot (1976)

Med anledning av att Shinypodden pratade om Family Plot i måndags som en del av sin genomgång av alla (!) Alfreds Hitchcocks filmer så tyckte jag det kunde passa att skicka upp en preblogg-text om samma film idag. Min torftiga text skrevs i oktober 2003. Tänk att titta igenom Hitchcocks alla filmer, vilket mastodontprojekt. Det måste bli uppåt eller över 50 filmer. Vem skulle komma på tanken att göra nåt sånt? Galningar! 😉

Alfred Hitchcocks sista film handlar om två par. Ett skojarpar som genom att tjejen spelar spåkvinna får pengar från en gammal rik tant om hennes arvinge kan hittas. Ett annat par utför kidnappningar för att få värdefulla ädelstenar. Deras vägar korsas.

Nej, nej, nej, nej, nej, det här var uselt tycker jag. Det är nån sorts tokrolig stämning och fullständigt ospännande, vilket inte är likt Alfred. Det blir en dålig komedi som inte är rolig, och en thriller som inte är spännande. Värst, nästan outhärdligt, var det när det ena paret åker nerför en backe i en bil vars bromsar har saboterats och kvinnan blir hysterisk och skriker. Det pågår i fem minuter. Inte roligt, bara jobbigt. Betyget blir 1+/5. Det är inte ofta jag ger ettor och det beror nog på att jag nästan bara ser filmer som jag är intresserad av och tror att jag kommer att gilla. Men nu måste yxan falla. Chop!

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Hoppa nu över till Fripps filmrevyer-Henke för att kolla vad han tycker om Alfreds sista film.

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

6 Responses to Family Plot (1976)

 1. Henke says:

  Jo jag håller helt med. Detta var riktigt svagt! Är det ens Hitchcock??

  Min text kommer någon annan gång.

  • Jojjenito says:

   Som du var inne på i podden så var det varken roligt eller spännande. Då funkar det inte. Bilscenen är väl typexemplet. Men jag tror det är Alfred, ja. 😉

 2. Tveitt Irgens says:

  Jag hörde poddavsnittet som var en trevlig diskussion. Men jag slogs också av att jag var handikappad eftersom jag inte sett filmen. Det hade behövts för att kunna hänga med i samtalet. Men jag får ju inte lust att se den, eftersom den tydligen är så dålig!

 3. Efter att länge ha hållit mig undan denna tog jag mig till slut en titt för något år sen. Förväntningarna var låga och jag anade det värsta. Fann den dock inte så dålig och fick en småtrevlig filmstund med det hela. Svart komedi behöver inte alltid vara fel. Bruce Dern är skön och tycker ändå den var värd att se. Givetvis inte på Hitchcocks övre halva, men inte heller det sämsta jag sett av honom.

  https://moviesnoir.blogspot.com/2018/09/family-plot.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: