Bright Future (2002)

Efter ett mellanspel med Hitchcockfilmen Family Plot i onsdags är det återigen dags för ett kort omdöme om en film som jag såg under Stockholm Filmfestival 2003. Det handlar om japanska Bright Future och på visningen fick jag med mig en Ericsson-kollega som förväntade sig en film men fick en helt annan. Han blev besviken. En av huvudrollerna spelas för övrigt av Tadanobu Asano som är med i den helt underbara Universums sista dagar som kom ungefär samtidigt.

Det här var filmen som min kompis hakade på för att han trodde det handlade om en actionfilm med datoranimerade mördarmaneter som attackerade Tokyo. Hehehe. Tji fick han – och jag med i viss mån även om jag visste på ett ungefär vad som väntade. Nja, jag tyckte den var för konstig och smått ologisk på ett sätt som inte var intressant utan istället gjorde att jag tappade intresset. Visst, det fanns en del oväntade vändningar och schyssta bilder. Sen gillar jag som många andra slutet med Che Guevara-gänget gåendes i samlad tropp sparkandes pappkartonger (varför inte?). Men till syvende och sist så hade jag svårt att hålla mig vaken. 2/5.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

6 Responses to Bright Future (2002)

 1. Tveitt Irgens says:

  Undrar vad den hade på Sthlmfestivalen att göra, då? Har för mig att de inte profilerar sig som en kalkonfestival. Var det bara ett sätt att visa på festivalens ”internationella och mångkulturella relevans”?

  • Jojjenito says:

   För att regissören heter Kurosawa i efternamn? Skämt åsido. Festivalen hade på den här tiden en sektion som hette Asian Images och även om den inte finns längre så förekommer fortfarande ganska många asiatiska filmer. Och vad jag tycker är ju bara en åsikt bland många andra.

 2. Henke says:

  Haha. Jag såg den också på festivalen, långt innan vi kände varandra. Vi såg den kanske vid samma visning (hyfsat troligt). Jag blev lockad av något i festivalens förskönande omskrivningar i festivaltidningen men den blev den svagaste av de 13 filmer jag såg det året. Hihi. Någon film ska ha den platsen också. Svag tvåa tror jag att jag skulle gett den…

  http://fripp21.blogspot.com/p/filmfestivalen.html

  • Jojjenito says:

   Ganska troligt att det var samma visning. Haha, ja, det var nog samma för mig. Det är en konst att skriva lockade synopsis, och Sthlm Filmfestival är ganska duktiga.

 3. Såg vi denna tillsammans på festivalen? Minns att jag såg den då, men osäker på något annat förutom att jag blev besviken. Hade väl någon snygg scen, men det är i princip allt som minns. Inget jag vill återbesöka med andra ord 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: