Kong: Skull Island (2017)

Kong: Skull Island visade sig bli en positiv överraskning. Den har en härlig äventyrsmatinékänsla. Rent visuellt är det lite Michael Bay över det hela med lysande svetsloppor som stänker överallt under de frekvent förekommande explosionerna. Men, och det är stort men, känslan i filmen går inte jämföra med Bays Tramsformers-filmer (well, jag har bara sett den första, men det räckte). Här finns en helt annan värme och humor och vi slipper Bays sliskighet.

Bland skådisarna hittar vi två bekantingar från Straight Outta Compton i form av Corey Hawkins (Dr Dre) och Jason Mitchell (Eazy-E). Kul! Dessutom bjuds vi på en smal (sic!) John Goodman.

Jag snappade upp referenser (homager kanske man ska kalla dem) till två filmklassiker. Dels Ape-ocalypse Now-känslan under helikopter-scenerna. Och dels en soldat som blir spetsad av ett gigantiskt spindelben på samma sätt som en olycklig figur blir i Cannibal Holocaust (well, då var det inte ett spindelben utan en träpåle).

Främsta anledningen till att jag verkligen gillade Kong: Skull Island är nog miljöerna på Skull Island och hur de gigantiska djuren inklusive Kong själv är gjorda. Det är både maffigt och vackert, och som sagt, med en underbar äventyrsmatinékänsla.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

6 Responses to Kong: Skull Island (2017)

 1. Sofia says:

  Håller med, en positiv överraskning jämfört med Godzilla-spektaklen. Gillade både prestationer från tex Brie Larson och Apocalypse Now/Vietnamkrigskänslan. Funkade överraskande väl tillsammans med en Kong-historia

  • Jojjenito says:

   När det gäller Godzilla-filmerna så gillade jag den första Godzilla från 2014. Jag tyckte den var riktigt maffig och minst lika bra som Skull Island. Godzilla: King of the Monsters och Godzilla vs. Kong var inte bra alls.

   • Sofia says:

    Mja, jag gillade nog denna första Kong bättre rent storymässigt men håller med om att första Godzilla också var ganska underhållande. Särskilt jämfört med uppföljarna 🙂

 2. filmitch says:

  Min favorit i en övrigt ganska så lam filmserie. Jag gillar de tom med så mycket att efter att ha läst ditt inlägg såg om filmen för tredje eller fjärde gången – blev sugen på direkten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: