Birds of Prey (2020)

När Sofia publicerade en text om Birds of Prey hos sig så insåg jag att jag glömt lägga upp mitt omdöme om denna den åttonde filmen i DC Extended Universe. Wonder Woman 1984 smet före i kön, vilket den nog inte var värd om man tittar på det betyg den fick.

Under inledningen av Birds of Prey så funderade jag på om jag ens skulle orka ta mig igenom filmen. Det kändes ungefär lika jobbigt som att läsa upp den kompletta titeln Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn).

Det var otroligt berättarrösttungt. Harley Quinn ska berätta allt, absolut allt som händer. Som tittare överöses vi med grälla färger, snabba klipp och hetsig musik. Det är väldigt rörigt alltihop.

Det ska dock sägas att Margot Robbie är perfekt som Harley. Det känns lite som att hon föddes för att spela den här rollen. Lite som Hugh Jackman och Wolverine. Synd bara att de filmer Harley är med i inte är bättre.

Några av de andra valen av skådisar tyckte jag inte var lika bra. Rosie Perez dansade i världens bästa förtexter nånsin men (with all due respect) så passade hon hon inte alls som smart polis. Ewan McGregor som skurken var inte heller speciellt bra. Ewan ser för snäll ut. Nu skulle han vara genomond precis som sin vidrige och överdrivet onde underhuggare. Nja, det blev mest trist och nyanslöst.

I slutändan är ändå Birds of Prey bättre än Wonder Woman 84. Alltid något.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to Birds of Prey (2020)

 1. Sofia says:

  Det verkar hänga rätt mycket på vad man tycker om berättarrösten — jag gillade den lika mycket som Robbies fysiska uppenbarelse och då får ju filmen en helt annan stämning. Och skulle Perez polis vara så himla smart egentligen? Snarare envis, var nog min uppfattning. Men vi är helt eniga om att Ewan var totalt fel för skurkrollen, den passade honom inte alls.

  Tack för ping förstås!

  • Jojjenito says:

   Klart man pingar. Det är sen gammalt. 😉

   Mm, kanske Perez skulle vara envis snarare än smart. Det stod smart i mina anteckningar dock. 😉

 2. filmitch says:

  Nä vi är överens här men vilken film som var sämst av denna och WW84 är nog för mig dött lopp. Tid man aldrig får tillbaka.
  https://filmitch.wordpress.com/2020/04/08/birds-of-prey-and-the-fantabulous-emancipation-of-one-harley-quinn-2020-usa/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: