Lucky Number Slevin (2006)

Lucky Number Slevin känns som en sån där film som förtvivlat försökte vara mystisk och cool men inte lyckades. Istället för coolt blev det trist. Josh Hartnett, var han het ett tag på 00-talet? Var han nån sorts hunk? Jag vet inte, det hände väl aldrig nåt egentligen för Hartnett, inget ordentligt genombrott. Han känns som en fattigmans Leonardo DiCaprio. Min text om Lucky Number Slevin skrevs i januari 2010. Fånig filmtitel förresten.

Så här efteråt visade det sig att det här var en förvånansvärt tråkig film. Det är snyggt men väldigt väldigt tomt. Historien ger ingenting men det är tydligt att man ska imponeras över HUR den berättas. Detta räcker ganska länge men när det hela ska avslöjas faller det platt. Filmer där allt bygger på en twist är jag nu rejält less på. Sen finns det filmer som är obegripliga eller åtminstone svåra att förstå rent logiskt men som faktiskt vill förmedla något, en stämning, känsla, tankar, idéer, något. Lucky Number Slevin vill förmedla att blå plaststolar i en väntsal kan vara snygga. Typ. Här finns inget att berätta utan det är det kluriga pusslet som är hela grejen. Då blir det till slut tomt. Början är hyfsad och Josh Hartnett är ganska charmig. Bruce Willis överspelar som ”cool” hitman.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

8 Responses to Lucky Number Slevin (2006)

 1. Sofia says:

  Filmen går lite i samma självbelåtna fälla som The Gentlemen, men jag tyckte ändå att den var ganska så underhållande. Minns dock inte särskilt mycket från den, ska erkännas

  https://bilderord.wordpress.com/2010/08/21/lucky-number-slevin-2007/

 2. filmitch says:

  Länge sedan jag såg. Det var lite av en snackis när den kom men har aldrig bergripit filmens ”storhet”. En axelryckning i filmflödet

 3. Henke says:

  Min hjärna kopplade först till Seven Psychopaths men det är ju en helt annan film. Eller? Kanske inte så stor skillnad egentligen som jag förstår det?

  Denna har jag inte sett.

  • Jojjenito says:

   Seven Psychopaths är en helt annan film, det är korrekt. En film jag inte sett för övrigt. Den är väl gjord av In Bruges-regissören har jag för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: