Possessor (2020)

Äpplet faller inte långt från trädet. Sådan far, sådan son skulle man också kunna uttrycka det. David Cronenbergs son Brandon verkar nämligen gå i sin fars filmiska fotspår. Possessor inleds omedelbart med (o)behaglig body horror. En perfekt castad Andrea Riseborough spelar Vos, en lönnmördare som tar över andra personers kroppar för att utföra mordet. När mordet är genomfört tvingar hon den övertagna personen att skjuta sig själv. Det perfekta mordet typ.

Att ta över andra personers kroppar tar dock på de mentala krafterna. Vos kan knappt leva ett normalt liv med sin familj, som inte har en aning om vad hon sysslar med när hon är på ”tjänsteresa”. Vos får svårare och svårare att hitta sin egen identitet.

Filmen påminner mig om Inception, Strange Days, Source Code och pappa Cronenbergs eXistenZ. Jag känner även lite The Neon Demon-vibbar. Apropå eXistenZ så är Jennifer Jason Leigh med och spelar Vos chef. Possessor är en iskall, steril film. En stilistiskt fulländad psykologisk thriller med ultravåldsinslag som tog sig in under skinnet på mig.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

6 Responses to Possessor (2020)

 1. Henke says:

  Usch då. Verkar äckligt.

 2. Sofia says:

  Hmm, betyget lovar ändå lite gott. Nu är kanske inte body horror-Cronenberg min favorit, men jag måste väl ändå försöka mig på en av grabbens filmer också

 3. filmitch says:

  Gillar iofs Cronenberg o som du skrev faller inte äpplet långt från trädet. I det här fallet tänkte jag på filmens kyla vilket gjorde att jag brydde mig inte ett dyft om hur det skulle gå fanns liksom ingen att heja på. Premissen är däremot top-notch

  • Jojjenito says:

   Filmen är iskall, steril, som jag skriver. Där håller jag med dig. Men för mig bidrog det positivt snarare än negativt. Inte så att jag brydde mig om rollfigurerna mer men det var nåt med stämningen som jag fann lockande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: