Borg (2017)

”Borg? Sounds Swedish”. Jag tycker det är kul att Borg gjordes. En svensk storsatsning (relativt sett) på en biopic om en svensk idrottslegend, det hör inte till ovanligheterna. Utomlands, eller åtminstone i USA, fick filmen heta Borg vs McEnroe, vilket jag nästan kan tycka är en bättre titel. Den är åtminstone mer insäljande. Sverrir Gudnason är perfekt i rollen som den på ytan känslokalle Borg och Shia LaBeouf är lika bra som den färgstarke McEnroe. Tennisscenerna från finalen i Wimbledon 1980 är bra gjorda (det ser nästan ut som att de spelar på riktigt) och det blev faktiskt spännande. Det jag kanske gillade mest är hur Borg och McEnroe finner varandra och inser att de är mer lika än omvärlden anar. Slutligen en kul detalj: det är Björns son Leo som spelar Borg som hetlevrad racketslängande grabb.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to Borg (2017)

 1. Henke says:

  Har inte sett denna och med tanke på ditt betyg blir det kanske inte av att jag ser den heller. Men klart att du som tennisintresserad bör ha sett den. Och inte minst kul att ge 2017-filmer chansen! 😉

 2. Sofia says:

  Kan hålla med om att det är en film som jag gillar för att den finns men hade ändå lite svårt att ta den för vad den var. Därmed lite lägre betyg. Kanske det var själva tennisinslagen som gjorde skillnad? 🙂 https://bilderord.wordpress.com/2017/09/11/borg-2017/

  • Jojjenito says:

   Men du måste ju ta den för vad den är! (Ogillar det uttrycket starkt.)

   Ja, förmodligen spelar det in att jag gillar att både spela och titta på tennis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: