Nelly & Monsieur Arnaud (1995)

Idag blir det en liten kort preblogg-text om en fransk s.k. snackfilm. Emmanuelle Béart spelar huvudrollen och hon var väl hur stor som helst på 80-talet, eller? Jag tänker väl främst på Polanskis Frantic där hon spelar femme fatale mot Harrison Ford. Nä du! Där har du fel. I Frantic var det Emmanuelle Seigner som spelade den dödligt farliga kvinnan. Min text om Nelly & Monsieur Arnaud skrevs i oktober 2003.

Nelly & Monsieur Arnaud är fransk film om en ung kvinna som lämnar sin late man, träffar äldre man, börjar jobba med att renskriva hans memoarer och samtidigt börjar dejta chefen på bokförlaget som ska ge ut boken.

Sammanfattning av filmen med ett ord: tråkig. Jag brukar tycka att den här typen av franska filmer kan vara sevärda. All handling utspelar sig på restauranger, caféer eller i parisiska lägenheter och handlingen förs fram av dialogen. Det kan vara bra men tydligen också väldigt tråkigt. Jag väntade hela tiden på nån överraskande vändning eller händelse men det kom ingen. Känslan jag fick påminner lite av den jag fick när jag såg de i mina ögon överskattade I andras ögon (också det en fransk snackfilm av det tråkiga slaget). Betyget blir 2-/5.

Ja, just det, slutligen så var det lite kul att snubben som åker rullskridskor i tunnelbanan i Luc Bessons Subway här spelar förlagschefen.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

3 Responses to Nelly & Monsieur Arnaud (1995)

  1. Jojomän Béart byggde upp sin storhet på 80-talet. Hon upptäcktes redan innan pedofilfotografen och filmaren David Hamilton plockade upp henne. Men post Hamilton var hon med i riktigt bra filmer. ’92 kom Ett vinterhjärta, som var den första film jag såg där hon var med, och jag blev knockad till golvet. Tyvärr visade det sig med åren att hon alltid spelade samma trumpna eller till och med sura kvinna. Det blev lite tråkigt. Jag tror att hennes största film var La Belle Noiseuse som kom året innan och som var orsaken till hennes berömmelse. Det är en bra film, men inte värd dess framgångar, som berodde på att hon var naken ganska mycket i den. Att gifta sig med Daniel Auteil som hon spelade mot i Ett vinterhjärta hjälpte nog. De var förmodligen båda två hopplösa att leva med, så de skilde sig.

  2. Nelly & Armaud har jag inte sett. Den verkar ju inget vidare. Men vill du se ett bottennapp rekommenderar jag den tråkiga Elephant Juice.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: