Come Drink with Me (1966)

För ett tag sen skrev jag om Good Bye, Dragon Inn som jag såg på Stockholm Filmfestival 2003. Titeln på den filmen är en referens till 60-tals-filmen Dragon Inn, en martial arts-rulle i regi av King Hu. Samme Hu gjorde året innan Dragon Inn den Shaw Brothers-producerade Come Drink with Me och när 2003 års festival visade den tog jag chansen att se den. Apropå martial arts så körde jag för några år sen ett tema, Martial arts-måndag, där jag betade av en radda kampartsfilmer.

Jag blev lite besviken på den här filmen även om jag gillade den en del. Det var kul att se Cheng Pei-pei från Crouching Tiger, Hidden Dragon (min kommentar: där hon spelar skurken Jaderäven) när hon var riktigt ung (20 år). Filmen har en skön charm som gör att den får godkänt. Men jag vet inte, själva historien och skådisarna var inga höjdare. Kanske är det genren i sig. Det fanns faktiskt vad man nästan skulle kunna räkna som ”flygsekvenser” redan här. För er som har sett den så tänker jag på när Drunken Cat och Abboten gör upp på slutet vid den druckna kattens stuga. 3-/5.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to Come Drink with Me (1966)

 1. Tveitt Irgens says:

  Flygsekvenser anno 1966? Usch, jag associerar omedelbart till Hong Kong kung fu filmer med gamla kungfumästare som har superkrafter som gör att de kan snurra runt i luften genom att de fotograferas med en stillbild som sedan roterar stålmannensnabbt i tio sekunder, eller kan hoppa 200 meter genom att filmklipparen monterar två Stina Dabrowski-hopp filmade på två olika platser.

  • Jojjenito says:

   Jag har för mig att det var ganska smakfullt gjort här, med mer praktiska effekter, wire fu som såg rätt bra ut. När jag nu ser trailern så är det uppenbart att Crouching Tiger, Hidden Dragon delvis är en hyllning till Come Drink with Me.

 2. Carl says:

  Denna står högt på min skämslista. Både A Touch of Zen och Dragon Inn är fantastiska.

  Både här och i texten om Crouching Tiger, Hidden Dragon understryker du att Jaderäven är en skurk. Det känns inte helt rättvist, även om man kan mena lite olika saker. Hur som helst är Cheng Pei-Pei en fin skådis på äldre dagar. Skall jag tolka dig som att hon var mindre bra när hon var ung?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: