12 Years a Slave (2013)

12 Years a Slave12 Years a Slave blev den första film som jag såg av regissören med det filmiska namnet Steve McQueen, och det jag fick se var imponerande. Imponerande men även kallt och kliniskt. Är det inte litet Stanley Kubrick över McQueen? Nu har jag i och för sig bara sett 12 Years a Slave men av det jag sett av och hört om Shame och Hunger så verkar McQueen ha en väldigt klinisk stil. Vad kan jag säga om själva filmen? Mmm, återigen en sådan film som många hyllar, och som man bara ska bli berörd av. Jag tycker filmen är bra, det är det inget snack om, men jag blir inte riktigt gripen. Kanske beror det på att jag duckar igen, som när jag såg The Broken Circle Breakdown?

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

6 Responses to 12 Years a Slave (2013)

 1. Oj oj, jag blev inte direkt imponerad av den här filmen. Visst är den välgjord, men jag blev ganska besviken (mest ämnet jag inte var så förtjust i redan på förhand).

  Se Shame, den är bättre och har en utmärkt Fassbender.

 2. Sofia says:

  Håller helt med om det distanserande berättandet. Blir lite märkligt i filmer som den här och Hunger som beskriver egentligen extremt känslomässigt gripande situationer.

  • Jojjenito says:

   Ja, om man inte får en känslomässig koppling till kara… eller rollfigurerna så är det ju svårt att bli helt engagerad. Sen kan det ju ändå vara så välgjort att det ändå inte går att värja sig. Här funkade det bara nästan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: