Captain Phillips (2013)

CaptainPaul Greengrass är något av en favorit. Jag tror inte jag sett en enda dålig film av honom. Jo, förresten, Green Zone var ingen höjdare. Captain Phillips är en nervig (som vanligt när det gäller Greengrass) thriller. Det jag gillar är att det skapas spänning utan att det behöver vara spektakulärt. Jordens öde står inte på spel men ändå är det bitvis ruggigt spännande samtidigt som man känner för rollfigurerna. De attackerande somalierna framställs någorlunda nyanserat och man känner hela tiden att de inte har full koll på situationen. Och så har vi då Hanks prestation, den totala genomklappningen, i slutet. Det ska bli intressant att se om Johannes Bah Kuhnke kan matcha den i den kommande Ruben Östlund-filmen Turist (Force Majeure).

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_halvbetyg_tom

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to Captain Phillips (2013)

 1. Henke says:

  Kort och koncist! 😀

  Tom Hanks scen i slutet av filmen är magisk. Men resten? Jag blev inte imponerad.

  • Jojjenito says:

   Japp, ibland får det bli kort och koncist. 🙂 Tyckte det passade den här filmen. Finns inte så mycket att säga egentligen. Jag tyckte den var bra och slutscenerna med Hanks lyfte den till en stark trea. Länge låg den och skvalpade på en svag trea eller så.

 2. Steffo says:

  Härlig rock´n´roll-recension! Du fick med det viktigaste! 🙂
  Bra film!

  • Jojjenito says:

   Haha, bra med såna recensioner ibland. Kända filmer som alla känner till handlingen, då är det bara haspla ur sig vad man tycker! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: