Enough Said (2013)

Gapa stort

”Gapa stort”

Enough Said är en film som Henke och Fiffi har hyllat. Christian var mer sansad. Sorgligt nog är det också James Gandolfinis sista film. Jag såg filmen som en del av mitt projekt att få till en lista över 2013 års bästa filmer. Den hamnar tyvärr inte på topp-10-listan men det betyder inte att jag inte gillade den här mysiga, vardagliga filmen, gjord med en enkelhet av regissören Nicole Holofcener. Nu kanske jag får skit från några men är inte Nicole en kvinnlig motsvarighet till Woody Allen? Jag menar det i en positiv bemärkelse. Just den där lättheten med hur filmen flyter fram. Julia Louis-Dreyfus funkar perfekt. Eftersom det var ett tag sen jag såg henne i Seinfeld så var det inte Elaine jag såg. Enough Said är bra men det är inget jag går *bananas* över.

betyg_hel betyg_hel betyg_hel betyg_halv betyg_tom

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

8 Responses to Enough Said (2013)

 1. Fiffi says:

  Vi är några till som stämmer in i hyllningskören, Fredrik och Markus till exempel. Tror att även Plox var väldigt positiv. En härlig liten film, kul att du tog dig an den 😀

  • Jojjenito says:

   Haha, det var inget att ”ta sig an”. Ta sig an, det gör man 12 Years a Slave o dyl. 😉 Det här var bara skönt. Ett halvt skutt från att kanske ta sig in på topp-10.

 2. Henke says:

  Var det nyligen du såg den? Den har växt för mig ända sedan jag såg den…

  • Jojjenito says:

   Den har inte växt utan bleknat så där lite lagom. Det var inte så länge sen jag såg den… tänkte jag säga… men när jag kollar upp det nu så ser jag att det gått nästan två månader. 😉

 3. filmitch says:

  Helt ok bagatell. Bra skådisar, lite småmysig men jag skrev inte om den för det fanns liksom inte så mycket att säga.

 4. Steffo says:

  But of course måste jag nu ju titta på denna, efter alla olika nyanser av positiva omdömen. (Den har legat i loopen ett tag också om jag ska vara ärlig)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: