Dave Chappelle’s Block Party

Om man gillar svart musik, i synnerhet östkust-hiphop, så är det här förmodligen en trevlig film. Det tyckte i alla fall jag — att det var en trevlig film alltså. Mest gillade jag nog Talib Kweli, han har ett fantastiskt flyt. Mos Def är också bra. Jag minns att jag tittade på Chappelle’s Show när det visades på MTV, och jag gillade den låga sofistikerade humorn. Chappelle har ett mysigt sätt. Med sin gnälliga röst droppar han skämt om rasskillnader och droger på ett ganska annorlunda sätt, biatch. Konsertscener blandas med snack med artister och lite andra upptåg av Chappelle. Ja, det är mysigt, helt enkelt. Erykah Badu dyker upp med jätteafroperuk (som hon tar av) i Back In The Day. Fugees comebackar med Killing Me Softly. Husband är The Roots, som jag såg live för evigheter sen på numera avsomnade klubben Gino i Stockholm. (The Roots i ett skönt jam som samtidigt är en satirisk hiphop-video.)

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to Dave Chappelle’s Block Party

 1. f i f f i says:

  Jag var ett stooort fan av Dave Chappelle när han var "ny", såg allt som gick att se och kunde inte sluta skratta. Han är kul på ett konstigt vis. Det är ju ingen högintelligent humor direkt men ibland är det precis vad man behöver.

 2. Jojjenito says:

  fiffi: Ja, jag tyckte också Chappelle var riktigt bra när han fanns på MTV. Han är som du säger kul på ett konstigt vis. Ofta är det inte roligt det han säger. Det är på nåt sätt kombinationen av vad han säger med hur han säger det som blir roligt. Nivån är låg. "Jag är rik, häxa". 😉

 3. Sofia says:

  Vill också minnas att det jag såg av Chapelle på MTV när det begav sig var rätt underhållande. Det jag inte riktigt får ihop i mitt huvud är hip-hop, Gondry och Chapelle 🙂

 4. Jojjenito says:

  Sofia: Du menar att Gondry är den felande länken, eller?Mmm, han verkar vara en lite udda fågel i hip-hop-världen:"Michel has also longed to establish himself as a hip-hop video director, to no avail. While he has since done a wonderful soul video, outside of the Block Party brethren it is questionable whether Heard 'Em Say will lead him to further hip-hop commissions, primarily because Gondry's vision seems entirely outside the current culture of rap videos, and those who commission them."http://www.director-file.com/gondry/kanye.htmlHeard 'Em Say är enligt ovanstående länk en "annorlunda" hip-hop-video Gondry gjort för Kanye West.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: