Judas and the Black Messiah (2021)

Judas and the Black Messiah hade kunnat heta The Assassination of Fred Hampton by the Coward William O’Neal. Det är en en tragisk historia om en ung kriminell snubbe (LaKeith Stanfield, Snoop i Straight Outta Compton!) som blir värvad av FBI för jobba undercover bland Svarta pantrarna. Ledaren, Fred Hampton, spelas av Daniel Kaluuya och han vann faktiskt en Oscar för bästa manliga biroll. Hmm, jag kan tycka att Stanfield, som var nominerad i samma kategori, faktiskt är den bättre av de båda. Kanske borde Stanfield egentligen varit nominerad som huvudroll. Det hela handlar om den hopplösa situation O’Neal har hamnat i och Hampton känns mer som en bifigur. Det är O’Neals dilemma som är filmens fokus. En lustig detalj är att filmen var nominerad som en av 2020 års bästa filmer men den hade premiär i februari 2021. En pandemieffekt.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tombetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to Judas and the Black Messiah (2021)

 1. Sofia says:

  Haha, bra spaning med den alternativa titeln. Inte så dum ändå, historiskt intressant om inte annat. Synd att den fick lite av prettostämpel över sig (uppfattade jag det som iaf när det begav sig med Oscars)

  • Jojjenito says:

   Haha, ja, det där med titeln dök upp i huvudet när jag började skriva inlägget. Nej, den var bra. Jag brukar nästan alltid gilla filmer som skildrar den här tidsperioden/ämnet i USA:s historia, och gillade den här mer än The Trial of the Chicago 7 faktiskt.

   • Sofia says:

    Ser att jag betygsmässigt håller dem ganska lika, men ställda mot varandra kan jag hålla med om att denna filmen kändes tajtare och definitivt mindre rättegångsbombastisk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: