Kramer vs. Kramer (1979)

Robert Benton? Ringer det en klocka? Inte hos mig i alla fall. För mig är det ett helt okänt namn. Det visar väl att trots hur mycket man tror sig veta om film som finns det alltid mer att lära. Robert Benton har regisserat och/eller skrivit manus till ett gäng kända filmer som Bonnie and Clyde, What’s Up, Doc?, Superman och inte minst dagens film Kramer vs. Kramer. Min korta preblogg-text om den skrevs i september 2004.

Dustin Hoffman och Meryl Streep spelar äkta makar i detta drama om rättegångsprocessen om vem som ska ha vårdnaden om deras son Billy.

Mjaha, jag hade hört en hel del om den här filmen, från roadie bl a (min kommentar: en gammal filmforum-kompis som vurmade för filmen), men det blev nog lite av en besvikelse känns det som. Det var ca två veckor sen jag såg den nu och den verkar inte ha gjort något större intryck. Ok, Hoffman är utmärkt och jag greps lite av hans försök att desperat fixa nytt jobb t ex. Det mesta går emot honom då. Annars vet jag inte, jag tycker inte det händer så mycket egentligen. Jag har svårt att komma med några bra motiveringar till varför jag tycker som jag tycker. Alltså, det är ju ingen dålig film. Det är bra skådespelare, välregisserat och den känns realistisk men jag greps aldrig riktigt av historien. Så, sorry, roadie, men inga tårar rullade nerför mina kinder. En stabil trea blir det ändå.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to Kramer vs. Kramer (1979)

 1. Eftersom du såg den för snart 20 år sedan, känner du inte för att se om den och andra filmer? Vet att du sällan ser om filmer, men tänkte om du kan vara nyfiken på hur du ser på den idag?

  Personligen gillar jag den starkt. Utan tvekan en favorit och den greppar tag i mig ordentligt. Inte med tårar som du nämner, men blir helt klart berörd 🙂 Hoffman och pojken Justin Henry är utmärkta och deras samspel gör oerhört mycket.

  https://moviesnoir.blogspot.com/2014/09/kramer-vs-kramer.html

  • Jojjenito says:

   Det ska mycket till för att jag ska se om den, det måste jag erkänna. Så mycket film, så lite tid…

   Det är lustigt det där med hur vissa filmer berör vissa personer mer än andra. Det kan ibland handla om små små detaljer som gör att en film greppar tag.

   • Jag förstår. Personligen ser jag gärna om både den ena och den andra filmen. Men det är klart att det helst ska vara sådant jag känner för och är sugen på. Dock finns det mycket som i mina ögon är värt att se om, även sådant jag inte älskade första gången. Men visst behövs det lite tid och brist på annat att se 😉

    • Jojjenito says:

     Det händer att jag ser om filmer men det är oftast i samband med blogg/podd-projekt. Eller om jag ser om tidigare filmer i en serie i samband med att en uppföljare har premiär. Den film jag sett om frivilligt flest gång är nog The Matrix.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: