The Hunt (2020)

Jag trodde att The Hunt kanske skulle vara en film i stil med Cube eller Saw. En grupp främlingar vaknar upp på okänd plats och måste samarbeta för att ta sig därifrån och undvika diverse faror – och den stora frågan är vad det egentligen är som pågår.

I The Hunt är det lite annorlunda. Vi som tittare vet tidigt vad det är som pågår. Vi är så att säga med bakom kulisserna redan från början. Jag vet inte riktigt om det greppet funkade perfekt för mig. Lite av mysteriet försvann ju. Å andra sidan så kan filmer som enbart bygger på en twist eller ett avslöjande vara lite trista de med. Endast en twist räcker inte för att göra en njutbar film. Vägen till avslöjandet måste ju vara underhållande också.

The Hunt är väl egentligen en satir snarare än en mer vanlig mysterie-skräckis i stil med de ovan nämnda filmerna. Filmen har ett lite tvärtom-upplägg då det är rika välmenande liberaler med en iver att vara politiskt korrekta som är de onda skurkarna som anordnar en jakt på människor för nöjes skull.

Det förekommer mycket våld i filmen och även mycket våldshumor. Just grovt våld som ska vara roligt kanske inte riktigt är min grej. I början av filmen så var det ändå lite kul när folk gick åt på löpande band, och de avpolletterades när man inte riktigt väntade det plus att det ofta var överraskande vilka det var som fick bita i det sura äpplet. Typ: ”Jaha, då var det inte hon som hade en av huvudrollerna”.

Bästa scenen i filmen var när en av de jagade tar sin tillflykt till en liten butik ute på landet som drivs av ett äldre (oskyldigt?) par. Här var det bra nivå på suspensen och rätt känsla på både humorn och våldet.

The Hunt är en helt ok fredagsfilm och betyget blir mittemellan ettan och femman.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

PS. Jag noterade ett MacGyver-trick då en av de jagade tillverkar en kompass med en nål på ett blad på vattenytan på en stilla göl. Dessa typer av MacGyver-trick var nåt jag bokförde för varje film jag såg i mitt Överleva i vildmarken-tema och just kompass-tricket förekom i The Edge.

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

6 Responses to The Hunt (2020)

 1. Henke says:

  Ojojoj här spoilas det på utav bara farten. Men det blir ju så lätt om man inte gillar filmen speciellt mycket. Själv tyckte jag att mysteriet presenterades i lagom takt parallellt med scenerna i skogen… En klart underhållande actionkomedi i mina ögon. Tycker dock att den inte var så skrämmande som man kunde ha önskat sig.

  Jag gav den en stark trea!
  https://fripp21.blogspot.com/2020/05/the-hunt-2020.html

  • Jojjenito says:

   Jo, när jag såg filmen kände jag att det var nog var en film i din smak, och hade nog även sett din recension (och betyg) blinka förbi på din blogg.

   Spoilar jag? Kanske det. Lite. Möjligen. Jag tycker jag är ganska luddig. Att det är rika människor som anordnat en människojakt var ju liksom en del av upplägget på förhand. Däremot tycker jag den poster jag råkade välja är mer av en spoiler… Du gjorde ett bättre jobb där.

   • Henke says:

    För att förklara min kommentar om eventuella syften med spoilermarkering.

    Jag såg filmen med Johan och vi var båda helt spoilerfria när vi satt oss ner. Det var nog en ganska stor del av nöjet med filmen. Jag visste inte att personer skulle avpolletteras i den takt som nu skedde. Jag hade ingen aning om vilka som låg bakom ”the hunt” vilket uppdagades en bra bit in i filmen. Och till sista fann jag scenen med det gamla paret i affären väldigt kul just för att det kändes som att man inte hade en aning om vart scenen skulle ta en…

    🙂

    • Jojjenito says:

     Jorå, jag förstod egentligen. Var bara lite ”kinkig”. Ibland bryr jag mig inte om att köra med spoilertaggar. Jag tror de få personer som läser bloggen vet att om man är spoilerkänslig så håller man sig borta från texter om en film tills man har sett den. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: