Jumanji: The Next Level (2019)

Jumanji: The Next Level kan nog vara den perfekta fredagsfilmen. Den är totalt harmlös. Mysig och politiskt korrekt samtidigt som den faktiskt kan skämta lite om ras och andra stereotyper. De fyra avatarerna i huvudrollerna från den första filmen är tillbaka, dvs den store Dwayne Johnson, den lille Kevin Hart, den snygga Karen Gillan och den lagom lille Jack Black.

Den här gången är det inte bara ett gäng kids som dras in i spelet. Nej, ungdomarna får sällskap av två gnabbande old-timers i form av den lille Danny DeVito och den långsampratande Danny Glover. Fast de förvandlas ju som sagt till sina avatarer väl inne i spelet.

En nykomling i gänget är Awkwafina som jag senast såg i The Farewell. Awkwafina är inte speciellt stor hon heller. Dessutom har hon en hes röst, vilket passar bra då det är den likaledes hese Danny DeVito som vid ett tillfälle intar just hennes avatar, som är nån form av figur med speciella ninjakrafter.

Skådisarna bjuder på sig själva och har nog haft rätt kul under inspelningen. De byter kroppar med varandra titt som tätt så det blir att spänna en del skådespelarmuskler eller kanske snarare imitationsmuskler. Hart och Johnson har en skön kemi som nästan blir rörande mot slutet.

Inte oväntat är de sämre delarna av filmen två på tok för långa cgi-tunga actionsekvenser, en där gänget blir jagade av en flock strutsar (eller heter det hjord eftersom de inte kan flyga?) och så en sekvens som involverade hängbroar och apor.

Som helhet om jag nu ska runda av och tänka på refrängen och sammanfatta så är Jumanji: The Next Level till slut hur man än ser på det i slutändan en mer eller mindre perfekt fredagsfilm.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tombetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

10 Responses to Jumanji: The Next Level (2019)

 1. Sofia says:

  Jag tyckte att den var lite tråkigare och mer segdragen än ettan, särskilt scenerna som du också nämner. Men absolut, en film där man får en känsla av att alla har haft ganska kul tillsammans

 2. filmitch says:

  Jo ettan är bättre men detta var trevlig underhållning för stunden

 3. Henke says:

  Håller med till punkt och pricka. Just att de verkar ha kul under inspelningen känns tydligt när man ser filmen. DJ och KH är för sköna ihop. Och som alla är inne på, lite för mycket action, skulle dragit ner alla fyra (?) actionsscenerna och fokuserat mer på karaktärerna.

  För visst var det fyra stora action-scener?
  Strutsar
  Apor+broar
  Fajt inomhus
  Fajt i slutet med en Zeppelinare

  Sen kan jag tycka att DeVito och Glover, the Dannys, inte var lika roliga som de ursprungliga fyra…

  • Jojjenito says:

   Oj. Såg att jag missat att svara här. Pinsamt.

   Jo, det var kanske fyra stora actionsekvenser men de två jag pekade på var klart sämst. Hjordar med halvtaskigt animerade cgi-djur funkar dåligt. De andra tyckte jag höll måttet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: