Sommartema: Into the Wild

Filmer om att överleva i vildmarken har alltid fascinerat mig. Det är nog känslan av äventyr och att man är utlämnad till naturen och dess nycker som drar in mig. Därför kickar jag nu igång ett litet tema strax innan jag själv drar ut på semesteräventyr i den svenska vildmarken (nåja, i Dalarna i alla fall). Tio onsdagar framöver kommer jag att skriva om filmer som alla handlar om att överleva. Ibland har huvudpersonerna enbart naturen emot sig. Ibland så är det en kamp mellan en jagad och de jagande. Men naturen och vildmarken spelar alltid en roll.

Jag har döpt temat efter Sean Penns vildmarksfilm Into the Wild men den kommer faktiskt inte vara med på temat. Den kändes lite för poetisk för det. Jag har för övrigt fortfarande inte lagt upp nån text om Into the Wild på bloggen men jag har en gammal sådan liggande. Troligen kommer den som ett bonusinlägg, så den kanske är en del av temat trots allt. Ett annat bonusinlägg är min recension av The Mountain Between Us som tjuvstartade temat redan i mars. Så tolv filmer har vi allt som allt.

För varje inlägg kommer jag beta av fyra vilda och stående punkter:

 • Vilken var den utlösande händelsen?
 • Vilka miljöer utspelar sig filmen i?
 • Vilka djurattacker förekommer?
 • Sist men inte minst: hur mycket MacGyver hittar vi i filmen?

Jag har skapat en tema-sida där jag samlar alla recensionslänkar och betyg. Första inlägget kommer imorgon onsdag och då handlar det om gråben och en lång nordirländare.

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

6 Responses to Sommartema: Into the Wild

 1. Steffo says:

  Great! Attans trevligt projekt! Ska bli mycket kul att läsa! 🙂
  Hoppas såklart att min favorit-sommar-överlevnadsrulle med en viss Tom Hanks som skeppsbruten kvalar in på en plats här…. 😉

  Ha en go sommar!

 2. Henke says:

  Vildmarkstema! Kul. Ska bli intressant att se vilka filmer du tar med i temat. 🙂

 3. Sofia says:

  Ambitiöst! Ska bli trevlig att följa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: