The Matrix (1999)

Trots att The Matrix är en av mina absoluta favoritfilmer så har jag aldrig skrivit om den på bloggen. Det beror helt enkelt på att jag inte sett om den efter att jag startade bloggen. Nu har jag grävt en gammal och kort text som jag skrev på ett annat ställe efter en omtitt i samband med att Reloaded hade premiär i maj 2003. Det är mest en snabb genomgång av vad jag gillar (allt) men bättre än ingenting.

Jag såg om The Matrix innan jag kollade på The Matrix Reloaded för att komma in i rätt stämning. Jag tror det är 6:e-7:e gången jag ser den men den var lika bra som vanligt! Jag gillar allt i den: Trinitys inledande fight, Neos förvirring på kontoret, agent Smiths förhör, Neos uppvaknande, Morpheus och Neos första fight, agents Smiths monolog om den mänskliga rasen, lobbymassakern, helikopterkraschen som Trinity undkommer, slutet med Rage Against the Machines ”Wake Up”. Betyg 5/5.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helsep

Mina recensioner av uppföljarna:

The Matrix Reloaded
The Matrix Revolutions

 

Trinitys inledande fight

 

Neos förvirring på kontoret

 

Agent Smiths förhör

 

Neos uppvaknande

 

Morpheus och Neos första fight

 

Agents Smiths monolog om den mänskliga rasen

 

Lobbymassakern

 

Helikopterkraschen som Trinity undkommer

 

Slutet med Rage Against the Machines ”Wake Up”

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to The Matrix (1999)

 1. Henke says:

  Solid! Behövs inget mer i recensionsväg ibland. Klockren 5/5!

 2. Sofia says:

  Jag blev nästan förvånad över hur bra första filmen höll vid senaste omtitten. Trots att den börjar ha några år på nacken och blivit så reproducerad att man kanske skulle ha tänkt sig att man skulle ha blivit trött på den bara pga av det

  https://bilderord.wordpress.com/2017/05/29/x3-the-matrix-1999-2003/

  • Jojjenito says:

   När jag tittade på YouTuben-klippen ovan så blev jag kanske inte förvånad men imponerad att allt håller så bra. Det är mer eller mindre en perfekt film och som gjord för mig. Det var väl orimligt att tro att man skulle kunna upprepa samma sak i uppföljarna, och det hade väl i sig varit lite tråkigt. Nu försökte de åtminstone göra nåt lite annorlunda. Fläska på mer så att säga. Men less is more som vanligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: