X2 (2003)

X2Dags för preblogg-omdömet om den andra filmen om den ironiska generationen. En sak som jag håller med mig själv om är att gnabbet mellan tråk-Cyclops och den mer (d)järva Wolverine är roligt. Den kortkortkorta texten om X2 skrevs i maj 2003. Jag vet inte om det är nåt att se fram emot men jag kan i alla fall lova att nästa inlägg som handlar om den tredje filmen, X-Men: The Last Stand, blir betydligt längre.

X2 är en bra uppföljare i samma stil som ettan. Jag kan tycka att det nästan är lite väl många karaktärer i filmen. När Wolverine, som betyder järv (nähä?! din j-vla viktigpetter), var med var det oftast bäst. I vissa andra scener fick jag istället en känsla av transportsträcka. Exempelvis är ju Cyclops otroligt platt, vilket förmodligen är meningen. Det blir ju om inte annat kul som kontrast mot Wolverine. Jag tyckte filmen var för lång och slutet blev utdraget och segt. Ändå klart godkänt.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tombetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

11 Responses to X2 (2003)

 1. Henke says:

  Vid min titt på serien för fem år sedan gillade jag denna film klart mer än första filmen. Och jag är sugen på att se om den till och med! Damn, detta med filmserier… Jag blir så sugen att se om dem. 🙂 Kanske blir en genomgång av alla X-Men inför att den senaste kommer ut på blu-ray trots allt… Jag har inte ens sett den andra Wolverine-filmen än så jag har en del att ta igen.

  Denna film hade i alla fall fler bra karaktärer och en bättre skurk, läser jag mig till i min revy, jag har inga minnen från filmen mer än att Alan Cummings satt uppe i taket.

  Gav filmen 3/5

  http://fripp21.blogspot.se/2011/06/x2-2003.html

  • Jojjenito says:

   Den andra Wolverine-filmen (The Wolverine) är helt ok (3/5) och framförallt bättre än den som kallas X-Men Origins: Wolverine (visst är det här som Deadpool är med?).

 2. Sofia says:

  Sliten kommentar, men det går inte att komam undan: jag gillade mörkret i den här filmen, hopplösheten, och förstås att det är Wolverine som står i centrum

 3. Denna brukar dom flesta enas om att det är den bästa av alla filmer i X-Men-filmuniversumet. Jag tenderar att glömma mycket i den när det gått ett tag efter att jag sett filmen, men då jag ser den känner jag att det nog är den bästa då den har essenserna av vad jag gillar mest i X-Men och storyn är lite bredare och djupare än första X-Men, lite mer engagerande och på allvar än First Class och mer serietidningstyngd och känsla för karaktärerna än filmoktaniga Days of Future Past.

  • Jojjenito says:

   Ja, jag håller nog också den gamla trilogin som snäppet bättre än den senaste trion filmer.

   • Jag är definitivt ambivalent. Just nu (jämfört med när jag skrev tidigare) är nog ändå First Class favorit, Days of Future Past och X2 jämbördiga och sedan kommer X1, Apocalypse och The Last Stand sist. På så vis skulle jag kunna se den nya trilogin som mer favorit än den första faktiskt. Kommer det en till film efter Apocalypse kommer det vara en bonus jag uppskattar och som har en jokerchans att höja både nya trilogin som helhet tack vare breddande, men också då den nog kan ge något jag inte redan förväntat mig vilket uppskattas. Den skulle sväva mer fritt känns det som, mer än First Class. Hoppas den kommer.

 4. filmitch says:

  Är min favorit bland x-men filmerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: