#SFF15: Gangnam Blues (2015)

sff_logoGangnam BluesMän som pratar i en lounge. Män som pratar på ett kontor. Män som sjunger karaoke. Män som attackerar högkvarteret för en valkampanj med påkar och andra tillhyggen. Män som river ned gamla skjul där folk fortfarande bor för att bereda plats åt nybyggnation. Män som är korrumperade. Män som går med i gangstergäng. Män som tidigare var kompisar som hamnar på olika sidor i en gangsteruppgörelse. Män som vill hoppa av gangsterlivet men dras in igen. Män som har ihjäl varandra medelst knivar i magen. Män i två stora grupper som slåss mot varandra med knivar och basebollträn i lervällingen på ett stort fält samtidigt som det ösregnar. Män som sitter i soffan på en restaurang med en lättklädd dam på vardera arm. Män som har sex med kvinnor i bisarrt långa och ostiga sexscener. Män som blir nedstämda och får the Gangnam Blues. Män som får en kniv i benet och haltar resten av filmen. Män som har sorgeband och går på andra mäns begravning. Män som skålar i whisky efter ännu en överenskommelse. Män som torterar varandra efter att överenskommelsen spruckit. Män som inte litar på varandra. Män som gräver sin egen grav medan fyra andra män tittar på. Män som slår ihjäl varandra med strykjärn. Män som försöker vinna val med skumma metoder. Män som försöker trissa upp markpriserna för att sen bygga dyra lägenheter där. Män som håller tal om hur strålande framtiden ser ut. Män som hade storslagna planer men som inte får ta del av den strålande framtiden.

Men ta slut nån gång då.

betyg_helbetyg_helbetyg_tombetyg_tombetyg_tomsep

Om visningen: Det är inte så mycket folk i Zitas lobby när jag anländer men jag får ändå en trång känsla. Jag inser återigen att det inte bara är lobbyn som inte riktigt håller måttet utan även att salongen är dålig. Jag har inte speciellt långa ben men jag tycker ändå benutrymmet är bedrövligt. Dessutom är salongen märkligt utformad då den är bredare än den är lång. Under inledningen av filmen inser jag att om jag sitter kvar där sitter så kommer jag få leva med att en person sitter och sparkar på min stolsrygg under hela filmen. Som en förebyggande åtgärd innan det går överstyr flyttar jag fram en rad och kan sitta och bli uttråkad av filmen i fred.

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

6 Responses to #SFF15: Gangnam Blues (2015)

  1. Carl says:

    En genre som börjar bli ordentligt urvattnad. Trist på en historia som säkert kunde vara lite intressant ur en annan vinkel.

  2. Henke says:

    Hehe. Har du börjat med något nytt? Leka med ord… 😉

    Lång som fan är den också va? Jag kikade lite på denna i programmet men sa nej tack till slut. Zita har fasiken mig seglat upp på delad första plats på sämsta biograferna under festivalen. Jag såg en film där i lördags. Smärtsamt dåligt benutrymme och svinvarmt var det också.

    • Jojjenito says:

      Leka med ord? Ja, nej, det har jag ju aldrig gjort förut. 😉 Fick ett sånt där ryck som jag får ibland.

      Ganska lång, ja. En bit över två timmar. Reflexen är snäppet värre men Zita är inte lång efter. Kommer ihåg ett år när det var proppfullt i lobbyn och en från personalen på restaurangen (Babs) började gorma om att vi måste flytta på oss för att vi hindrade deras gäster från att komma in.

  3. Sofia says:

    Haha, skön text!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.