Inför Stockholm Filmfestival 2015

biljetterRedan sff_logoikväll drar årets Stockholm Filmfestival igång och det ska som vanligt bli trevligt att mysa med festivalfilmer i novembermörkret. Bloggen går därmed in i festival-mode genom en uppdaterad header från en av de filmer jag ska se (gissa vilken?). Min första film ser jag på onsdag och då det blir sydkoreanskt.

Nedan ser ni en lista på alla de filmerna jag har tänkt se under festivalen. Recensioner kommer upp på bloggen allteftersom men jag kommer även att kvittra ut korta omdömen direkt efter visningarna på Twitter (och där gäller taggen #SFF15 och ingen annan).

Det jag (som vanligt) är litet besviken över är att jag inte kommer att se så många filmer ur sektionerna Asian Images (ASI) och Twilight Zone (TZ). Det stör mig att festivalen ständigt placerar dessa filmer (gäller främst Twilight Zone) i de minsta salongerna och på ganska eländiga tider, speciellt om man jobbar om dagarna och behöver komma upp på morgonen. American Independents (AI) i all ära men jag vill se annat också!

Uppdatering: Jag får nog ta tillbaka lite av vad jag skrev här ovan. Jag ser ju nu i mitt schema att jag faktiskt har två filmer vardera från ASI och TZ men bara en från AI.

En ny sektion för i år verkar vara Documentary Competition (D) och det blir två filmer för mig från den kategorin. Fast när jag tänker efter det är nog bara sektionen Documania som har bytt namn eftersom det tydligen ska delas ut ett pris till bästa dokumentär.

Här är de filmer som jag ska se:

Alice in Earnestland (ASI)
The Wolfpack (D)
Evolution (CO)
Office (TZ)
Tale of Tales (OZ)
Gangnam Blues (ASI)
Cartel Land (D)
Carol (OZ)
Dope (AI)
The Lobster (SP) (Jag hoppas på en minst lika bra film som Dogtooth!)
Green Room (TZ)

AI = American Independents
ASI = Asian Images
TZ = Twilight Zone
OZ = Open Zone
CO = Competition
S = Årets Spotlight som är MIGRATION (hmm, det blev ingen film från denna sektion…)
SP = Special Presentations
D = Documentary Competition

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: