Dog Soldiers (2002)

Dog SoldiersTyvärr funkade inte Neil Marshalls Dog Soldiers riktigt för mig, vilket förvånade mig en aning då jag gillat Doomsday och framförallt grottfilmen The Descent. Vi följer ett gäng soldater på övning i skotska höglandet. Vad soldaterna inte vet är att den motståndare de ska bekämpa inte är en vanlig soldat. Nej, det handlar om nåt mer varglikt. Det känns att detta är en debut tycker jag. Den spretar för mycket. Det blir aldrig spännande eftersom det är för mycket humor. Det blir aldrig roligt eftersom jag inte tycker det är speciellt kul med folk som springer omkring med inälvorna hängandes utanför. Dock var det rätt kul med en ko som föll ner från en klippa samt filmreferenser till Zabriskie Point (explosioner!) och The Matrix (”There is no spoon!”).

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

8 Responses to Dog Soldiers (2002)

 1. Sofia says:

  Nu var det ett tag sedan jag såg den men vill minnas att den var rätt trivsam och en positiv överraskning. Men då var det förvisso innan Marshall kommit med vare sig Doomsday eller The Descent. Så som debut tycker jag nog att den var mer än ok.

  • Jojjenito says:

   Ja, som debut är den nog helt ok. Nu såg ju jag filmerna lite i ”fel” ordning och då är det lätt att man blir lite besviken.

   • Sofia says:

    Tror du att ett problem med humorn också kan ligga i det faktum att den känns ganska referensartad?

    • Jojjenito says:

     Oj, den här kommentaren hamnade av nån obegriplig anledning i skräpfiltret.

     Nja, inte i det här fallet. Här uppskattade jag referenserna. Det var snarare skräckhumorn, splatterhumorn som inte funkade på mig.

 2. Steffo says:

  Attans trevlig rackare från Marshall ändå! 🙂

  Jag ger dig för att den spretar lite, men jag är ju lite sucker på mörk britthumor mixad med lite rysligheter! Plus de sorgligt underskattade ”vännerna i skogen” med lite för mycket hår på kroppen! 🙂

  Trevlig helg!

  • Jojjenito says:

   Mja, tycker nog det märks att det är en debutfilm. Den kändes hafsig på nåt sätt. Men speciellt efter The Descent hade jag ju höga förväntningar.

   Trevlig helg kan jag däremot bara hålla med om! 🙂

 3. filmitch says:

  Mnjae har sett filmen ett par tre ggr och finner den vara riktigt bra. Kanske inte det bästa som gjorts men definitivt en av de bättre varulvsfilmer jag har sett. Men visst Descent är bättre det kan jag hålla med om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: