Jojjenito får nytt liv på ny adress

Det här blir det första riktigt inlägget på den nya bloggplattformen WordPress. Yey! Jag har ägnat de senaste dagarna åt att föra över innehållet från min gamla blogg till den nya. Det har inte gått helt smärtfritt men ändå förvånansvärt smidigt. I princip (tror jag) så är själva textmassan överförd i form av alla inlägg. Tyvärr så ser vissa inlägg horribla ut vad gäller typsnitt, radbrytningar, hur bilder placeras osv. Jag jobbar med det allt eftersom.

Sen har det tagit lite tid att bekanta sig med hur WordPress funkar. Hur får man det som man vill ha det vad gäller utseende, funktioner osv. Jag är ganska nöjd men är inte riktigt i mål. Nu är det väl inte så mycket som har ändrats utan om man varit på min gamla blogg så känner man nog igen sig.

Testa jättegärna att kommentera, söka, läsa inlägg och säg till om det är nåt som inte funkar eller som ni tycker borde ändras. 🙂

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

18 Responses to Jojjenito får nytt liv på ny adress

 1. Joel Burman says:

  Bra beslut! Nästa steg är självhostad WP vilket är ännu bättre.

  • Jojjenito says:

   Jo, det kändes helt rätt när det väl blev taget. Har legat i pipen ett tag. Jo, jag har förstått att man har betydligt mer (full) frihet med wp.org.

 2. Trevligt. Du får gärna dela med dig av för- och nackdelarna när du fått testa båda platserna ett tag.

 3. Fiffi says:

  Hej!
  Ser ju bra ut det här! 🙂

  Jag tror du kommer tänka ”hur fan orkade jag med blogspot så länge?” ganska snart, fast visst tar det ett tag att komma in i WordPress och hur allt fungerar men när du väl är där så är det superenkelt.

  Hör av dig om du fastnar på nåt.

  • Jojjenito says:

   Tackar, Fiffi. Alltså, om man ska vara ärlig så känns Bloggers instrumentpaneler och hela deras upplägg lite som om det är gjort för nån som går i lekskolan i alla fall jämfört med hur det funkar med WP. Och så har ju Blogger trams för sig. Varför måste man ha den där fula top baren? Varför måste man ha ett Google-konto för att kunna prenumerera på kommentarer? Varför stöder Blogger inte Gravatarer? Etc.

   • Fiffi says:

    Många frågor och jag har inga svar. Inga mer än att man liksom inte tänker på det förrän man bytt. Man ser inte skogen för alla träd och så vidare 😉

    Men jag är glad att du är nöjd. Sidan blev jättefin! 🙂

 4. Plox says:

  YAY! Bra jobbat Jojjje.

  Kör själv WP, visserligen en gammal version av något slag (har inte den tekniska förmågan att uppdatera den) och är den har fungerat mer eller mindre smärtfritt från starten.

  • Jojjenito says:

   Tackar, Plox. Det var lite jobbig med att få det som man ville men nu ser det hyfsat ut. Jo, du kör väl självhostad med wp.org eller hur? Och din sida är ju supersnygg. En sak man saknar lite är kanske att kunna prenumerera på kommentarer, om man nu ska vara gnällig. 😉

 5. Pladd says:

  Härligt! Hoppas flytten hjälper dig lika mycket som skribent som det gör för oss läsare, åtminstone oss WP-användare. 🙂

  Snyggt blev det också!

  • Jojjenito says:

   Tackar, Pladd. Jo, dina högljudda klagomål på Bloggers kommentarsfunktion var en bidragande orsak till flytten. 😉 Med WP är allt så smidigt, jag upptäckte t ex att man kan svara på en kommentar direkt i en knapp i notifieringsmailet som man får. Enkelt och smidigt.

 6. filmitch says:

  skickade en kommentar tidigare i dag tar och testar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: