Constantine

Med anledning av min The Reaping-recension och att Constantine nämndes så tyckte jag det kunde passa med en gammal recension av just Constantine. Recensionen skrevs i augusti 2005 och vid den här tiden var jag något besatt av The Matrix-filmerna (trots att kvaliteten på dessa rullar sjönk ett snäpp för varje film). Pga av detta så var Keanu Reeves helt enkelt Neo, och ingen annan, för mig. Därav mitt ältande om The Matrix.

Hehe, jag gillade Constantine. Det finns mycket man kan klaga på: Keanu Reeves är träigare än Bosse Ringholm, det är en film som kopierar rätt mycket från The Matrix vad gäller foto bl a, kanske kan man kalla det för b-action, och Reeves gör samma roll som i The Matrix. Hur som helst, så håller jag med om ovanstående klagomål, men ändå gillar jag det alltså. Jag skiter i om man plagierar från The Matrix, det funkar för mig. Jag gillar ofta filmer där Helvetet och Djävulen figurerar. Älskar symboliska ting som funkar mot Djävulen, demoner, vampyrer, varulvar: allt från dopvatten till vitlök (inte för att vampyrer eller varulvar är med här, men ändå).

Jag tycker hela konceptet med filmen är kul. Stämningen kändes som en blandning av The Matrix och Dogma (filmen alltså, inte det danska påfundet). Det finns hela tiden en ganska skön humor i bakgrunden och filmen puttrar liksom skönt på. Jag hade aldrig tråkigt och gillade att det aldrig blev några egentliga actionscener. Ok, actionscener finns, men inte av den vanliga sorten då man kan koppla bort hjärnan och vänta tills den är slut. Här är det lite mer dialog (man battlar hiphop-style genom att snacka ihjäl varandra) och de rena actionscenerna är ganska korta, men välgjorda. Datoreffekter finns förstås, men är ganska snyggt gjorda, oftast.

Jag håller med andra som säger att Stormares entré lite grann förstör stämningen. Det passade inte riktigt in i resten av filmen. Och sen jag måste säga att Tilda Swinton som ängeln Gabriel gjorde den bästa insatsen i filmen, så självgod att han/hon trodde hon/han var godhjärtad.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

10 Responses to Constantine

 1. Henke says:

  Schysste bild på ängeln du lagt med. Jag gillade Constantine en hel del, mycket bra "dum underhållning", skulle nog ge den en stark trea i dagsläget.

 2. Jojjenito says:

  Henke: Ja, jag gillade som sagt Swinton bäst i filmen. Hon har en helt egen (ibland androgyn, Annie Lennox-varning kanske) stil.

 3. Henke says:

  Åh, jag lyssnade just på en gammal Eurythmics-låt. Iphonen står på Blandat alla låtar.

 4. Jojjenito says:

  Henke: Aha, där ser man. Sweet Dreams?

 5. Sofia says:

  Jag gillar också den här riktigt mycket, skön stämning och mytologi och effekterna höll hyfsad klass när jag såg den sist i alla fall…

 6. Jojjenito says:

  Sofia: Vänta nu här ett tag. Är vi överens igen? Kanske vi kan få se en recension av Constantine snart? 🙂

 7. Sofia says:

  Det här börjar nästan bli läskigt, snart börjar vi se horder av grisar flyga förbi utanför fönstren ;)Tja, tror den står i hyllan — den som lever får se.

 8. Jojjenito says:

  Sofi: Ja, jag är nog fel person att efterfråga omtitt eftersom jag själv inte brukar ägna mig åt att se om filmer. ;)Åh fan, såg precis åtminstone en knorr. 😉

 9. Sofia says:

  Som vanligt — det tog ju bara en sisådär fem år innan jag fick tummen ur 🙂 Så du gillade inte Peter Stormare? Själv blev jag faktiskt lite överraskad av hur bra jag tyckte att han funkade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: