Ready Player One (2018)

Jag är inte nån spelare (eller gamer heter det väl på svenska). Jag spelade Doom en gång i tiden men det är allt. Ready Player One är proppfull med populärkulturella referenser fast kanske mest till filmer och tv-serier? Fast att jag inte snappade upp spelreferenser kanske (nähä?) beror på att jag har noll koll på spelvärlden. Filmens inledning var trist och en enda lång exposition med en orerande berättarröst. Helt ointressant. Efter det balanserar Ready Player One mellan ganska vettig kritik om dagens IT-samhälle och att bli övertydlig samt drunkna i referenser (som gör att jag tas ur berättelsen som filmen berättar). Slutfajten är ganska tråkig med en sån där typisk och gigantisk energisköld. Det blir knappt godkänt till Steven Spielberg och hans film.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tombetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to Ready Player One (2018)

 1. Henke says:

  Aha, synkade med betyget denna gång också. Trean är förtjänad. Men det verkar som att vi uppskattar helt olika saker för att nå fram till det betyget. Lite lustigt ändå…

  https://fripp21.blogspot.com/2018/07/ready-player-one-2018.html

  • Jojjenito says:

   Synkade med betyg men kanske inte kring vad vi uppskattade, nej. När jag läser min kortkorta text igen har jag lite svårt att förstå hur jag kunde landa på en trea. Men det var nog att filmen var tillräckligt välgjord helt enkelt.

 2. Sofia says:

  Jo, det är väl ändå hantverksskickligheten som räddar RPO. Lite väl CGI-tung kan jag tycka men den var ändå bättre än boken. Ibland händer det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: