Their Finest (2016)

Their Finest är brittiskt mys av bästa märke, och det trots att den utspelar sig under andra världskriget. Det är en film om film då vi får följa arbetet med en propagandafilm om två systrar som räddade soldater från Dunkerque. Filmen kom ut på bio i Sverige några månader innan Christopher Nolans Dunkirk och de båda filmerna funkar bra som en double feature. Brittiska skådisar som Gemma Arterton, Bill Nighy, Eddie Marsan(sås) och Richard E Grant bidrar till myset. Det fanns en del metaaspekter kring BOATS-genren och hur man oftast inte följer sanning blint. Nej, för bättre effekt behöver man skarva lite ibland. Their Finest måste vara tidernas mysigaste krigsfilm. Jag konstaterar också att det här är så patriotisk som brittisk film nånsin kan sträcka sig att bli. Ja, kanske Darkest Hour då. Varför inte komplettera Their Finest och Dunkirk med den så får vi en triple feature.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

8 Responses to Their Finest (2016)

 1. Henke says:

  Hm, jag har inte sett denna än men den var på min brutto-lista för filmfestivalen. Eller var det kanske Malmö Filmdagar det året? Det blev i alla fall inte av att jag såg den.

  Bra triple feature du skissade på där. Kan det vara så att Nolans Dunkirk skulle vara den minst starka av de tre till och med? 🙂

  • Jojjenito says:

   Hmm, jag såg den varken på Sthlm Filmfestival eller Malmö Filmdagar så jag vet inte när du BORDE ha sett den. Men, som sagt, bra att komplettera med denna för en perfekt triple feature.

 2. Sofia says:

  Håller med Henke, bra trippel. Mysig, men också tillräckligt melankolisk för att inte bara bli MåBra-klök. Har bra minnen från den här filmen (rätt säker på att jag klippte den på Sthlm filmdgr)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: