Ghost in the Shell 2: Innocence (2004)

Dags för ytterligare en gammal text om en film jag såg på Stockholm Filmfestival 2004. Ghost in the Shell 2: Innocence är en uppföljare till den första filmen Ghost in the Shell som kom redan 1995. Originalet gillar jag och det var dessutom en av de första anime-filmerna jag såg och passande nog gjorde jag det dagen innan tvåan avnjöts på festivalen.

Del två i denna anime försökte väl använda sig av ny 3D-teknik och blanda detta med gammal hederlig animering. Jag tyckte tyvärr det misslyckades till viss del. 3D-animeringarna kändes malplacerade och ettan var snyggare, mer homogen, och dessutom hade den grymmare musik. Även de vanliga animeringarna var snyggare i originalet. Det förekom dock en hund som var mycket bra gjord och blev något av en andningspaus i det myckna filosofiska citatdroppandet. Jag gillade ändå en hel del och den är ju inte ful även om ettan som sagt är snyggare så betyget blir ändå en trea. En recension av ettan kommer i en annan tråd nära dig (min kommentar: eller här!).

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

7 Responses to Ghost in the Shell 2: Innocence (2004)

  1. Henke says:

    Ytterligare en film jag såg under den fantastiska festivalen 2004! 😉

    Jag hade dock inte sett den första filmen så jag kastades rakt in i en ganska förvirrande handling. Men som det ofta blir i den lätt förvirrade stämningen man kommer in i på grund av en massa filmer hoptryckta under en kort tid älskade jag filmen. Du vet den där dimman man träder in i… 😀

    Idag kommer jag inte ihåg något från filmen, skulle gissat på en tvåa eller en svag trea men jag har noterat den som en fyra i mina anteckningar!

  2. Sofia says:

    Något lite svagare än ettan men det beror främst på lite väl mycket snömos. Vad jag kan läsa mig till tyckte jag att både bilder och musik i princip var lika bra mellan original och uppföljare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: