Pacific Rim: Uprising (2018)

Vad tyckte jag om den första Pacific Rim-flmen? Jag ställer frågan för att jag inte minns. Vilken tur då att man har en filmblogg där man kolla upp vad man tyckte. Mitt omdöme om Pacific Rim i korthet: 3,5/5, klart godkänd underhållning.

Efter att Idris Elba & Co ställt in apokalypsen i den första filmen är nu de elaka monstren tillbaka i form av en andra våg och nu har de dessutom muterat på nåt sätt och är farligare än nånsin.

Jag gillar John Boyega. Det har jag gjort ända sen jag såg Attack the Block, där han spelade en ungdomsligist med charm. Här spelar han en yngre verison av Idris Elba. Ja, faktum är att han som britt passar perfekt i rollen som Elbas son. Jag tror till och med han försöker, och lyckas ganska bra med att, framföra sina repliker som Elba.

I övrigt har vi Michael Bay-estetik över hela filmen. Överdåd och robotar som ska vara coola. Är det inte lite Top Gun-känsla också (?) med pilotrekryter som ska vara våghalsiga och överträffa varandra. Men jag måste säga att det här konceptet att man måste vara ett par för att styra en Jaeger känns lite fånigt. Drift compatible kallas det. Lite krystat men ändå lite intressant då det ju är upplagt för drama med exempelvis två personer som inte alls gillar varandra men är kompatibla.

Nu kliver jag in på minerad mark. Jag tycker filmen känns generisk pga den etniskt mångfaldiga rollbesättningen. Istället för att det blir organiskt så känns det som att man bockar av en lista. En del av det hela är ju självklart att man speciellt vill rikta sig till den asiatiska och i synnerhet den kinesiska marknaden. Själv ser jag hellre att filmer som exempelvis Parasite lyfts fram och blir stora. Men det kanske finns en plats för bägge varianterna.

Apropå minerad mark… så börjar jag bli lite less på greppet med att en av huvudpersonerna ska vara en liten tuff tjej. Men det kanske bara är sättet som det är gjort på som är problemet? Laura i Logan är ju klockren.

Robot-fajterna var ganska trista och jag zonade ut efter ett tag. Vilken skillnad jämfört med actionen i t ex Mission Impossible-filmerna där man spelar in på plats och utan att bli cgi-tunga.

Pacific Rim: Uprising känns som en barnfilm. Ja, det är en barnfilm och lite generiskt trist. Jag undrar om jag inte saknar Guillermo del Toro i registolen. Han är fortfarande med i projektet men nu har slagit sig ner bakom producent-skrivbordet.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

”Drift compatible”

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

8 Responses to Pacific Rim: Uprising (2018)

 1. Sofia says:

  Vi lyckas tydligen vara betydligt mer överens när det gäller lättviktarna 🙂

  Jag kan hålla med om både den ras- och genusmässiga stereotypin. Just det där med att ha en liten tjej i en av rollerna börjar kännas ganska trött (men det är klart att skickliga filmskapare kan få det att funka ändå). Fast jag gissar att vi i den här fallet annars fått en käck liten grabb och det hade ju inte varit särskilt mycket roligare det. Handlar ju ändå bara om att få in barnperspektivet

  https://bilderord.wordpress.com/2018/04/16/pacific-rim-uprising-2018/

 2. filmitch says:

  På pappret skulle jag egentligen gilla dessa filmer men jag vet inte varför de är rejält sövande

 3. Henke says:

  Inte speciellt förtjust i första filmen ens så jag får nog passa på denna också…

  Har människorna än en gång byggt svinstora robotar som ändå är lite, lite för små för att kunna besegra monstren med lätthet? 😀

  • Jojjenito says:

   Jag tyckte ändå den första filmen var bra och så var jag sugen på lite fredagsaction.

   Haha. Det kan ju ha funnits en vetenskaplig, teknisk förklaring till att de bara blev så där stora. De kanske blev för tunga så att det som driver dem inte orkade med att få dem att röra sig tillräckligt snabbt och kraftfullt, dvs de hade blivit enkla mål för Kaijus.

   (Överraskade mig själv genom att svara seriöst på frågan. LOL.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: