Train to Busan (2016)

Hoppsan! Jag har inte skrivit om Train to Busan inser jag nu. Det är väl lika bra att ta den surdegen direkt eftersom jag inte är så sugen på att se om den. Jag skulle ha sett den på Stockholm Filmfestival 2016 men det gick i stöpet då biljetterna hann sälja slut innan jag lyckades norpa en biljett. Nu såg jag ändå filmen medan festivalen pågick men inte på bio på festivalen och då känns det fel för mig att skriva om filmen som en festivalfilm och därför föll den mellan stolarna när det begav sig.

Jag borde kanske gilla Train to Busan mer än jag gör. Den känns nästan gjord för mig, i alla fall kändes det så då. Nu kanske det här med zombies känns något överspelat. Ja, inte om man frågar Jim Jarmusch men överlag. Oavsett det så har vi alltså sydkoreansk skräck med zombies som dessutom utspelar sig på ett tåg. Typ Snowpiercer med zombies. Det borde funka, och det gör det absolut, men inte så mycket som jag hade hoppats på. Den känns något överhajpad. Inledningen med ett zombie-rådjur var oerhört lovande och obehaglig och jag hade velat se mer av sånt men det fick jag inte. Betyget till Train to Busan blir i slutändan en stabil trea. Under festivalen visades även Seoul Station som är en animerad prequel och min text om den hittas här.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

6 Responses to Train to Busan (2016)

 1. Sofia says:

  Jag vill ju med en dåres envishet hävda att The Girl… är en betydligt bättre både film och idé, om vi nu ska snacka zombierullar från 2016 🙂 Landar i ungefär samma omdöme om denna tågfilm, helt ok men överhajpad. Och ja, inledningen lovade mer än vad filmen lyckades uppfylla

 2. filmitch says:

  Gillar både The Girl och Busan men trots Gemmas medverkan håller jag Busan som lite bättre kanske beroende på att det är mer fart o fläkt. Jag behöver mina zombiekickar 😉

 3. Instämmer i allt du skriver. Överhajpad i mitt tycke, men inte dålig. Gillade också inledningen och hade önskat mer av den varan. Slutet minns jag som lite opassande. Var det inte lite för sockersött? Såg den på filmfestivalen för övrigt.

  https://moviesnoir.blogspot.com/2016/11/train-to-busan.html

  • Jojjenito says:

   Ja, något överhajpad men inte alls dålig. Ja, jag minns också att slutet var lite konstigt. Det var nåt med den lilla tjejen, men minns inte vad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: