The Fountain (2006)

The FountainJag passar på att slänga upp ytterligare en gammal recension under min skidvecka i Österrike. Den här gången blir det ett kort, kort omdöme om en film av Darren Aronofsky som jag såg på Stockholm Filmfestival 2006.

The Fountain är en mäktig film om liv och död. Den är pretentiös, javisst. Den har inte nån handling i egentlig mening, nejvisst. Den är flummig, javisst. Men den försöker säga nåt och jag tycker den lyckas. Den är vacker, både till ytan och innehållet. Jackman gör sin bästa roll och han sekonderas perfekt av den väna Rachel Weisz. Filmen är inte en film med en handling från punkt A till B utan mer av en gestaltning av Jackmans process att ta sig igenom sin sorg. Pretentiöst? Haha, javisst, lika pretentiös som min text! Betyget blir en svag fyra.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to The Fountain (2006)

  1. Henke says:

    Jag gillade också denna film och såg den tvenne gånger på festivalen. Betyg 4/5 låter rimligt.

  2. filmitch says:

    En film som legat på min att se lista hur länge som helst. En lista som egentligen inte spelar någon större roll då jag såg Noah innan denna – en film jag var helt ointresserad av att se Märkligt.

    • Jojjenito says:

      Jag känner igen det där. Jag har ju en lista jag betar av för att så småningom komma ut med min årsbästalista för 2015, men andra filmer kommer emellan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.