Call Girl (2012)

Call GirlCall Girl såg jag helt ensam i en biosalong i Kista. Precis samma sak hände på samma ställe ett tag senare då Furious 6 inte lockade några till biobesökare till Kista. Ett märkligt ställe det där, Kista. Call Girl blev väldigt uppmärksammad. Det var som att Sverige inte var beredd på att biografifilm faktiskt kan avvika från sanningen eller spekulera om vad som är sant. Det handlade om att Palme, eller en Palme-lik rollfigur, pekades ut som torsk. Det var klantigt gjort av filmmakarna och lite synd eftersom det tog fokus från en i övrigt bra film. Om man vill se en annan skildring av de verkliga händelser som ligger bakom rekommenderar jag Bo Widerbergs Mannen från Mallorca.

betyg_hel betyg_hel betyg_hel betyg_halv betyg_tom

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to Call Girl (2012)

 1. Henke says:

  Jaja, bättre ensam än överfallen av ett gäng tonåringar i alla fall. Har inte sett Call girl men man följde ju diskussionerna om filmen. Synd att de inte vågade löpa linan fullt ut…

 2. filmitch says:

  Fann filmen vara helt ok och Palmediskussion lite bisarr då han faktiskt höll sina småkåta ministrar om ryggen – det hade varit en mer spännande diskussion.

  • Jojjenito says:

   Japp, du har en poäng där, Filmitch. Nu gjorde filmen misstaget att ta i för mycket, skjuta över målet, och då hamnade fokus på fel sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: