The Ides of March

Titel: The Ides of March
Regi: George Clooney
År: 2011
IMDb
| Filmtipset

Jag har inte sett så många filmer med Ryan Gosling. Gulliga och harmlösa The Notebook är nog den enda som jag kommer på just nu. Ja, förutom Drive då som jag såg alldeles nyss. Nu blev det en till Gosling-film på kort tid, nämligen den George Clooney-regisserade The Ides of March (den svenska titeln utelämnar jag då jag tycker den kändes klichémässig). Efter Drive så var det som att jag väntade mig nya underverk bara för att Gosling var med. Jag fick väl inte riktigt det men en bra film det är The Ides of March definitivt. När det gäller Gosling så känns det lite som om han kör sin ”var så stiff som möjligt”-stil. Hmm, jag är lite tveksam till hans skådespelartalang.

George Clooney har en biroll i filmen där han spelar den demokratiske presidentkandidaten Mike Morris. Fokus i filmen är istället det rävspel som pågår bakom kulisserna. Riktigt kul är det att se Evan Rachel Woods som ni bara måste se i Mildred Pierce, en supertvserie med Kate Winslet som mamman som gör allt för sin dotter (som inte är alltför tacksam kan man väl säga). Jag minns inte så rackarns mycket från The Ides of March. Det är ett hyfsat drama om valkampanjer och om att stå för det man tycker. Själva dramat känns väl kanske som det mer hör hemma i en tv-serie. Nu säger jag inte att det skulle vara en dålig tv-serie men ändå.

3+/5

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

13 Responses to The Ides of March

 1. Nu vet jag inte vilka filmer du annars sett med Ryan Gosling, men du nämner inte hans två bästa prestationer som kom i Lars and the Real Girl och Blue Valentine. Ge dem en chans om du inte sett dem.

  Mildred Pierce har jag sett och gillar väldigt mycket, filmen alltså. En mycket bra noir som gav Joan Crawford en Oscar.

  The Ides of March gav jag också +3/5. Ville gilla den mer, men klart sevärd är den.

  • Jojjenito says:

   Som jag skrev så är nog bara denna, Drive och The Notebook men det blir nog fler framöver för att se om Gosling bara kan den där stela stilen.

   Jag slår vad om att miniserien Mildred Pierce är bättre än filmen men jag kommer nog se filmen också.

 2. Fiffi says:

  Säger som Movies-Noir här ovan, se dom två filmerna så får du definitivt se andra sidor av Gosling (eller klicka på bilden på honom på min blogg så kommer du till mitt Godlingtema, då kanske du får ännu fler tips?;))

  • Fiffi says:

   Godling? Haha. Svårt att kommentera med mobilen tydligen 🙂

  • Jojjenito says:

   Ja, jag kommer nog se fler filmer med Gosling eller Godling som du föredrar att kalla honom. Betyder det ungefär ”Gudalik”, ungefär som när man säger ”youngling”? 😉 Och nu kom jag att tänka en Star Wars-sequel… ”he killed the younglings”.

 3. Pladd says:

  Jag jämförde filmen med ett hyfsat West Wing-avsnitt. Det är i sin tur inte fy skam, men någon toppfilm är det inte.

  Intressant med Gosling. Jag tycker han är enastående i Blue Valentine, kanske även Half Nelson, men annars tycker jag inte han klarar av att bära filmer. Som du skriver, hans ”stiff”-stil fungerar inte alltid.

  • Jojjenito says:

   Jo, jag fick också tv-serieavsnitt-känsla, vilket inte behöver vara helt fel, men som du säger, det kanske inte gör det till en toppenfilm.

   Ja, jag behöver se lite mer av Gosling för att se om han är nåt mer än den tysta och i viss mån den tyst lidande mannen.

 4. filmitch says:

  Gillade filmen men det är en film som vinner mkt på att den är späckad med fantastika skådisar. PSH, Gosling m.fl
  Se Lars & Blue Valentine. Fantastiska filmer.

 5. Daniel says:

  Bra film men når inga mästerliga höjder. Gosling och Cloney gör bra roller men bäst är Seymore hoffman och Giamatti i sina fina biroller. mästerlig slutscen också.

 6. Jojjenito says:

  Ah, så var det ja. Hmm, inget som satte sig uppenbarligen. Kan nästan tycka Gosling är överdrivet stel och butter här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: