Æon Flux


Titel: Æon Flux (Aeon Flux)
Regi: Karyn Kusama
År: 2005
IMDb
| Filmtipset

Eftersom jag gillar science fiction försöker jag se det mesta som kommer av den varan. En film som jag inte såg när den kom var Æon Flux. Nu har jag kryssat den. Eftersom jag ganska nyligen sett Ultraviolet så drog jag paralleller mellan dessa filmer. De påminner om varandra till utseendet. Framtiden är en steril ren datoranimerad värld helt utan smuts. Även om Ultraviolet är den snäppet sämre filmen så hade jag faktiskt hellre sett Milla Jovovich även i Æon Flux. Jag tror hon hade passat bättre. Charlize Theron känns inte riktigt rätt även om hon inte är dålig. Hon klarar de dramatiska scenerna bra men när det kommer till action så känns det lite stelt. Historien är så förutsägbar att man räknat ut de stora sakerna i handlingen efter fem minuter. Det mesta planteras i inledningen och kasseras ut med jämna mellanrum mot slutet. Jag gillar ju miljöerna och temat men här är det helt enkelt för tråkigt. Det lyftar aldrig, blir aldrig riktigt dramatiskt.

2/5

PS. En sak jag noterade var att Marton Csokas som gör rollen som allsmäktige företagsledaren Goodchild är väldigt lik Kevin Spacey. Se nedan!


Om Jojjenito
And all that is good is nasty

17 Responses to Æon Flux

 1. Fiffi says:

  Men Charlize är ju huuuuur cool som helst!! Aj löööv hööööör!

  http://www.fiffisfilmtajm.se/tre-om-en-charlize-theron/

 2. Jojjenito says:

  Fiffi: Charlize har aldrig varit nån av mina favoriter. Jag vet egentligen inte varför. Vet inte om jag kan säga att jag sett henne riktigt bra. I Monster så går ”all in” men det blir nästan överdrivet. Annars jag inte sett så många filmer med henne, det kanske är så enkelt helt enkelt.

  Och i Æon Flux hävdar jag att Milla hade passat bättre.

 3. Fiffi says:

  Hon är så jävla snygg att det är fan larvigt. Hon är absolut topp tre i snyggaste tjejer i världen. Vet inte på rak arm vilka som är dom andra två men jag kan inte tänka mig så många alls som bräcker henne.

 4. Thimmi says:

  Sett den animerade serien som filmen baseras på?

 5. Jojjenito says:

  Fiffi: Haha, ja, visst är hon snygg, det jag aldrig förnekat. Fast är hon inte nästan för snygg, nästan dockaktig.

  Thimmi: Ja, jag har sett delar av den för länge sen när MTV visade den. Det var nog det första anime-liknande (fast den är väl fransk tror jag?) som jag har sett. Minns att jag gillade den, den tecknade stilen och framtidsmiljöerna.

 6. Sofia says:

  Jag tyckte ändå det här vad en sådan film som faktiskt är bättre än man förväntade sig. Av det lilla jag fick mig till livs via MTV kändes det som de lyckats hyfsat med att omvandla serien till film. Och Milla börjar bli lite utjatad i dessa sammanhang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: