Ultraviolet


Titel: Ultraviolet
Regi: Kurt Wimmer
År: 2006
IMDb
| Filmtipset

Visst, det är bara att erkänna: det här är ganska tråkigt. Handlingen är fantastiskt enformig: Milla Jovovich i huvudrollen är övermänskligt stark och kan slakta 700 soldater utan problem endast beväpnad med ett suddgummi. Bakgrunden till hela historien berättas på tre sekunder, de intressanta frågeställningarna snuddas möjligen vid om ens det. Människan försöker odla fram en supersoldat (har vi sett det förut?) men något går fel och man släpper istället lös ett virus. Det är ett dödligt virus men — och här blir det lite luddigt — det gör samtidigt de som blir smittade till superstarka, supersnabba martial arts-maskiner. Fast de är ändå döende, en sorts vampyrer, på nåt vänster. Milla är riktigt bra och har gått in i rollen vilket hon ska ha heder för. Filmfotot är lite annorlunda. Det är grälla mättade färger, helt onaturliga sterila miljöer, lack- och plastkläder. Fast när en kompis till Milla dyker upp är han klädd i grå stickad jumper. Han ska väl visas upp som en jordnära snäll människa… eh ja eller vampyr dårå.

2-/5

PS. Bara för att förtydliga: Milla spelar alltså en sån där virussmittad martial arts-maskin. Hon är alltså en av the god guys. Mäktiga storföretag är de onda och vill utrota alla som har blivit smittade.

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

8 Responses to Ultraviolet

 1. Sofia says:

  Det är ju lite deprimerande att när Wimmer ska göra Equilibrium som den "borde" ha blivit så blir den istället stentråkig… Med tanke på att han står bakom Salt också tycks det inte finnas så mycket hopp för remaken av Total Recall heller 😦

 2. Jojjenito says:

  Sofia: Intressant. Som Equilibrium (copy-paste från din kommentar och litar på att du stavat rätt) borde ha blivit? Nu blev jag nyfiken. Vad syftar du på då? Tyckte faktiskt Equilibrium var bra. Dystopi-tema där också.Förresten, om man gillade gun katan som förekom i Equilibrium så får lite sånt i Ultraviolet också.Remake av Total Recall? Vafalls?! Det hade jag inte ens hört talas om. Vad ska det vara bra för? Vem ska spela Arnold? Lite research senare: Colin Farrell.

 3. Sofia says:

  Alltså vad jag har fattat för var Wimmer inte nöjd med Equilibrium (vet dock inte exakt varför, för lättsam?) och Ultraviolet skulle vara filmen som han ville göra den. Och jag har inte sett någon som tyckte att den andra filmen är något att ha. Däremot är ju Equilibrium riktigt trevlig.Nä, en remake på Total Recall hade vi kanske kunnat leva utan.

 4. Jojjenito says:

  Sofia: Haha, aj då, det bådar inte gott om han själv tycker Equilibrium blev misslyckad men att Ultraviolet däremot var så som han VILLE ha fått till det. Det är ju tvärtom, det är väl de flesta överens om, förutom Wimmer själv då…

 5. Sofia says:

  Men visst påminner Equilibrium och Ultraviolet om varandra i vissa avseenden? Fast med Milla istället för Christian.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: