Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest


Titel: Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest
Regi: Gore Verbinski
År: 2006
IMDb
| Filmtipset

Recensionen skrevs i december 2006. He, jag noterar att jag inte var helt positiv…

Gore Verbinski kan göra bra film. Det bevisade han i The Ring. Den här filmen är tyvärr dålig, och på nåt sätt får jag för mig att det inte har så mycket med Verbinski att göra. Istället känns det som att det är för många personer inblandade och att man tror att det blir en bra film om man tar: en del överspelande Johnny Depp, en del pretty boy Orlando Bloom, en del pretty girl Keira Knightley, en del datoranimation och en del halvtaskig piratmatiné.

Sen blandar man ihop detta och hoppas att publiken ska svälja sörjan. Jag gör det inte. Det är helt utan tanke och mening. En del bitar i filmen är bra men som helhet blir det ihåligt. Det räcker liksom inte med ruggigt snygga datoranimerade pirater på Den Flygande Holländaren (med en helt virtuell Bill Nighy i spetsen). Nu några dagar efter att jag har sett filmen minns jag knappt att jag har sett den, vilket inte är gott betyg. Men trots allt blev jag underhållen till viss del just när jag såg den så betyget blir en stark tvåa.

2+/5

Och imorgon åker vi vidare till världens ände…

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

5 Responses to Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

 1. f i f f i says:

  Och jag som tycker att det här är den mest underhållande delen av dom tre 🙂

 2. Sofia says:

  Nä, jag tycker nog fortfarande ettan är bättre men det här är en fullt nöjaktig tvåa. Davy Jones är så otroligt häftig, bara han är värd minst ett betyg… Och så gillade jag att Norrington fick lite mer utrymme.

 3. filmitch says:

  Mnja har bara sett den en gång och sedan inte kännt något större sug. Den var ok underhållning för stunden men en bra film? Nope.

 4. Voldo says:

  En underskattad film tycker jag, gillar den verkligen. Nästan lika bra som ettan. Trean är däremot ingen höjdare.

 5. Jojjenito says:

  Mja, som sagt hela PotC-serien är inget speciellt i mina ögon. Visst, uppföljarna kanske inte ska räknas (ungefär som när folk resonerar kring The Matrix-filmerna) men ettan är ingen superfilm den heller även om den är underhållande.Sen spelar som sagt mitt humör och inställning till filmen också in ganska mycket. Jag betygsätter inte filmen utan min upplevelse av den vid just den tittningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: