Satoshi Kon: Millennium Actress

Titel: Millennium Actress (Sennen joyû)
Regi: Satoshi Kon
År: 2001

Efter Perfect Blue (4-/5) och Paprika (3+/5) var det nu dags för Satoshi Kons andra långfilm: Millennium Actress handlar om en gammal skådespelerska som berättar sitt livs historia för en journalist. Som vanligt när det gäller Kon så är allt inte helt enkelt. Historien som spelas upp för oss blandar nämligen verkliga händelser med scener ur aktrisens filmer. Verklighet och film flyter samman, en scen flyter in i en annan scen. Dessutom dyker journalisten och hans fotograf upp i de sekvenser som visar hennes tidigare liv. Förvirrande? Ja, en aning. Men, också som vanligt när det gäller Kon, otroligt snyggt tecknat. Som helhet är Millennium Actress dock den sämsta av de Kon-filmer jag har sett. Det är inte tillräckligt spännande och engagerande helt enkelt.

3-/5

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: