Shinypodden Special: Sight & Sound – del 1

Vart tionde år ber det brittiska filmmagasinet Sight & Sound ett gäng filmrecensenter att lista sina tio favoritfilmer genom tiderna. Eller favoritfilmer är nog fel ord. Vad som ska listas är The Greatest Films of All Time. Alla listor gås igenom och de filmer som är med på flest listor vinner. I slutet av förra året presenterades den senaste listan med en ny, aningen oväntad, etta.

Jag själv, Henke, Carl och Niklas blev av nån anledning inte tillfrågade så därför sammanstrålade vi för ett tag sen och spelade in ett specialavsnitt av Shinypodden där vi presenterade våra egna listor över världens bästa filmer nånsin. Den första delen är ute nu!

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

6 Responses to Shinypodden Special: Sight & Sound – del 1

 1. Henke says:

  Spännande. Den podden måste lyssnas på! Tack för tipset! 😀

 2. Sofia says:

  Kul med en lista som verkligen ger utrymme för svängrum, nu märks det ännu tydligare hur pass olika alla era preferenser slår. Väldigt roligt att du plockade med Mabuse, det var ju relativt nyss jag såg den för första gången men den är verkligen otroligt bra. Inte minst för tidsandan

  • Jojjenito says:

   Jo, det är en helt annan sak att göra en ”the greatest movies of all time” jämfört med en ”simpel” årsbästalista över sina favoritfilmer för just det året. Samtidigt så verkar det ju ändå som att listorna har blivit personliga, vilket är roligt.

   Tidsandan och miljöerna är helt underbara i Mabuse. Anledningen till att jag valde Mabuse tror jag delvis kan ha varit att du skrivit om just Mabuse nyligen. Filmen fanns kvar i mitt cacheminne pga det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: