The Meyerowitz Stories (2017)

Son och far Meyerowitz (Adam Sandler och Dustin Hoffman)

När jag kollar igenom betygen på de filmer jag har sett av Noah Baumbach tidigare så framstår han som något en favorit. Betygsraden är 43434. The Meyerowitz Stories hoppade jag av nån anledning över men nu är den sedd. Jag gillar den ganska så direkt. Allt sätts upp genom relationer, dialog och repliker. Efter hand förstår man att det finns en hel del gammalt groll i familjen Meyerowitz. Kramar förekommer men de är märkligt kalla. Just den där kylan kan jag ibland tycka är ett sorts signum för Baumbach (men inte på ett negativt sätt). Ofta är rollfigurerna inte speciellt sympatiska. Relationen mellan Adam Sandlers rollfigur och hans dotter var dock mycket fin. Filmens finaste. Det där grollet jag nämnde tidigare, kommer det komma upp till ytan? Har påven en lustig hatt? En stark trea blir Baumbach-betyget denna gång.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tombetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

6 Responses to The Meyerowitz Stories (2017)

 1. Henke says:

  Mycket fin film. Jag håller med dig om att Baumbach är en stark regissör. Åtta sedda filmer; två 3:or, fem 4:or och en femma. Måste vara något av en favorit! Jag la också märke till relationen mellan far och dotter. Rent generellt mycket bra skådespelarprestationer och bra manus. Jag gav denna 4/5.

  https://fripp21.blogspot.com/2018/01/the-meyerowitz-stories-new-and-selected.html

  • Jojjenito says:

   Mm, när jag gick igenom betygen på hans filmer så blev jag nästan förvånad hur mycket jag har gillat hans filmer. På nåt sätt har han gått under radarn. Japp, far-dotter-relationen är bäst i filmen.

   Hmm, vilken är femman? Marriage Story?

 2. Sofia says:

  Baumbach är en extremt ojämn regissör för min del ser jag… Det är ju alltid välskrivet men ibland lite för pretto/quirky för min smak. Just den här har inte blivit av att se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: