Greenland (2020)

Greenland är en klassisk katastroffilm. Vi har en komet är på väg mot jorden. Vi har en pappa som separerat med sin fru, precis som det ska vara. Dock verkar inte frun skaffat en ny man som är en idiot, och vi har ej heller någon hund. Däremot har vi en unge som har diabetes och behöver insulin. Men filmen kommer nog aldrig återkomma till hans diabetes. LOL! Ja, jag blev ganska trött till slut på alla planteringar om insulinet.

Ja, det är ett klassiskt upplägg, som sagt. Samhället rasar samman. Mobiltelefoner slutar fungera. Det är bilköer och panik. Filmen är som en blandning av Deep Impact och Melancholia (som har ett av filmhistoriens bästa slut). Familjen ska försöka hinna med ett plan. ”Time to board the plane”. Jag kände av den där känslan av panik som uppkommer när man är på en flygplats och i sista minuten springer genom terminalen på väg mot gaten som givetvis ligger allra längst bort.

Den hade ändå något den här rullen, t ex en perfekt castad Scott Glenn som grumpy morfar. Att jag kommer att tänka på Melancholia måste också vara nån form av kvalitetsgaranti.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

2 Responses to Greenland (2020)

  1. Tyckte också denna hade något, även om den som du är inne på är ganska standardiserad inom katastrofgenren. Det som väl skiljer sig en aning från klassiska storslagna katastroffilmer är att denna främst bara följer en familj och inte presidenter, forskare och andra som den hoppar mellan. God stämning och effekterna hölls ganska nedtonade. Åtminstone är det så jag minns det.

    Var nyfiken på filmen då jag hade gillat flera av filmerna av regissören Ric Roman Waugh.

    https://moviesnoir.blogspot.com/2020/11/greenland.html

    • Jojjenito says:

      Ja, visst är det så. Inga presidenter och forskare utan ”bara” en familj. Jag tänker även lite på Spielbergs War of the Worlds. I vanliga fall brukar det väl vara både och. Ric Roman Waugh: härligt namn på regissören, för övrigt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: