Nätrullarna – En ny filmpodcast!

Jag har startat en liten podcast med min tenniskompis Daniel. Vi kallar oss för Nätrullarna och snackar om film och tv som uppvärmning innan vår lördagstennis. Första avsnittet är ute nu och handlar bl a om Denis Villeneuves nya mastodontfilm Dune (Part One!). Vi kommer även med några tips på tv-serier och pratar lite om våra favoritslag inom tennisen.

Eftersom det verkar dröja innan Apple verifierat vår podcast så att den blir sökbar så kanske Nätrullarna inte dyker upp i din podspelare när du söker på namnet (speciellt om du har en iPhone). Det går dock att lägga till vår RSS-feed manuellt i din podspelare. Länken till feeden är http://natrullarna.libsyn.com/rss. Obs! Vi finns redan på Spotify!

För att lägga till RSS-feeden manuellt i iPhones Podcaster-app gör följande:

 1. Öppna Podcaster.
 2. Klicka på Bibliotek.
 3. Klicka på Ändra i övre högra hörnet
 4. Klicka på Lägg till program via URL…
 5. Kopiera in länken till RSS-feeden och klicka Prenumerera.

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

10 Responses to Nätrullarna – En ny filmpodcast!

 1. Sofia says:

  Då får det bli lite kompetensutveckling — hur lägger jag till en rss-feed manuellt i iPhones standardapp för podcasts? För än så länge dyker den inte upp i söket 😦

  • Jojjenito says:

   Nej, av nån anledning så verkar det dröja innan Apple verifierat podcasten. Det lustiga är att det funkar att söka efter den på min poddapp på min Android. Det är det jag alltid har sagt: Android > iPhone. 😉 Om du brukar använda Spotify så finns vi redan där. Annars, gör följande:

   1. Öppna Podcaster.
   2. Klicka på Bibliotek.
   3. Klicka på Ändra i övre högra hörnet
   4. Klicka på Lägg till program via URL…
   5. Kopiera in länken till RSS-feeden och klicka Prenumerera.

   Klart! 🙂

 2. filmitch says:

  Oj oj oj och jag som numera inte hinner med att lyssna podd men ska göra ett försök – tennis är dock inte min starka sida

 3. Skillnaden på sci-fi och fantasy: scifi ska ha vetenskapliga hypoteser eller realiteter som ska utvecklas i storyn, inklusive framtida teknologiska landvinningar. de vetnskapliga aspekterna ska i någon mån vara ”möjliga” eller trovärdiga. Är vetenskapen trovärdig, är halva boken lyckad på förhand och publiken vunnen. Sedan kan man lägga till fantasin och storyn. Sånt behövs inte i fantasy med trollerimagi. Om jorden måste vara med ”på något sätt” i scifi, vet jag inte, mer än att det måste ingå människor i det.

  Jag betraktar Dune som science fantasy, en ganska lyckad hybrid. Det bästa jag kan komma på i den genren är Gene Wolfes Den nya solens bok (tetralogi).

  • …alltså, det måste inte finnas framtida eventuella teknologiska landvinningar i sci fi, men de räknas också in. Man kan göra sci-fi utan tekniska prylar, jag vill slå ett slag för Joseph Conrads politiska sci-fi klassiker från 1902, ”Arvtagarna”. Superbra!

  • Jojjenito says:

   Tack för den utläggningen, doktor Irgens. 🙂

   Science fantasy var ett bra uttryck, det kanske jag kommer att använda igen. Det här med att jorden ska vara med: jag känner väl att jorden ändå ska existera i filmens kontext. Jorden behöver inte vara med (i bild) men ska existera (eller ha existerat). Nu har jag ingen aning om det där årtalet som visas i filmens början är samma årtal som används på jorden. Det kan ju handla om nån helt annan tideräkning, men jag tolkade det som ”våra” årtal och att det hela utspelade sig långt in i framtiden.

   Jag skulle kanske kalla Dune för magical/mystical science fiction, eller nåt sånt. Själva världsbyggandet med alla planeter och så känns ju mer fantasy men av nån anledning vill jag inte använda ordet fantasy i det här fallet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: