The Hidden (1987)

The Hidden känns som en ganska lökig och möjligen bortglömd 80-tals-thriller. Kyle MacLachlan är med! Det var hans tredje film efter att ha jobbat med David Lynch i kalkonen Dune och den hyllade Blue Velvet. Några år efter The Hidden återkom MacLachlan till Lynch i och med Twin Peaks. Min text om The Hidden skrevs i juni 2008.

Kyle MacLachlan spelar en något stel men smart FBI-agent på jakt efter en mystisk och brutal mördare som gäckar polisen i stan. Jag tror det var i Los Angeles som det hela utspelar sig. MacLachlan samarbetar med den mot FBI-agenter skeptiske kommissarien Tom Beck (Michael Nouri). 80-talskänslan är stark med biljakter, slitna polisstationer och munhuggande mellan poliser. Specialeffekterna är gjorda utan cgi – här är det riktiga modeller som gäller. Filmen är inget man tar på allvar direkt, men den är underhållande och det är gott så. Det känns som MacLachlan här fick en del inspiration för sin roll som Dale Cooper i Twin Peaks. Han är så där nördigt strikt på ungefär samma sätt som i Twin Peaks. Det blir godkänt till The Hidden.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_tomsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to The Hidden (1987)

 1. Nina says:

  Yay, här hittar man en post om Kyle MacLachlan-film! Kul. Fick upp ögonen för honom igen nu när han är med i tv-serien Atlantic Crossing (som president Roosevelt). Minns tyvärr bara fragment av Twin Peaks, så den måste nu ses om. Annars har jag bara sett honom i Showgirls… Tack för tips om denna film! 🙂

  • Jojjenito says:

   Kul att kunna tipsa. Och välkommen hit. 🙂

   Ja, jag ser också Atlantic Crossing nu. Relativt mysig serie, men kanske lite såpa-aktig.

   Twin Peaks är väl värd att se om (även om andra säsongen är för lång och har en del svagare avsnitt). Sen är Twin Peaks The Return (säsong 3) helt underbar och med Kyle MacLachlan i tre komplett olika roller.

   • Nina says:

    Tack för välkomnandet! Jag tycker Atlantic Crossing är väldigt elegant och rörande, så helt i min smak, hehe. Tack för tips om Twin Peaks The Return, ska spana in den också sen (men ska först se originalet från början, bra att se i någorlunda ordning tänkte jag). 🙂

    • Jojjenito says:

     Absolut rätt att se om Twin Peaks säsong 1 och 2, plus att det dessutom är bra att se filmen Twin Peaks: Fire Walk With Me också. Lycka till med The Return! Det är en något udda serie, om man säger så. Jag älskar den (andra gör det inte) och avsnitt 8 är en klassiker. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: