Behind the Candelabra (2013)

Japp, det är Rob Lowe...

Japp, det är Rob Lowe…

Det jag främst tar med mig från Behind the Candelabra är skådespelarna. Michael Douglas (som Liberace) och Matt Damon (som Lees ”assistent” Scott) har helt förlorat sig i rollerna. Pst, glöm inte Rob Lowe. Filmen är en ganska klassisk uppgång och fall-historia där Damon blir Libaraces tom boy. Till en början leker livet för naive Scott men det ofrånkomliga kommer att hända, det vet vi. Både Lee (han kallades så) och Scott kommer att bli äldre, inte längre vara i rampljuset, inte längre vara den mest populära. Lee har sen tidigare en annan ”assistent” som sidsteppas när Scott dyker upp. Förr eller senare kommer Scott råka ut för samma öde. Steven Soderberghs sista film är bra, aningen läskig, ganska rörande och sorglig med en Lee som mot slutet är en tragisk figur.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_halvbetyg_tom

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

2 Responses to Behind the Candelabra (2013)

  1. Fiffi says:

    Tråkigt att filmen inte klickade för dig som den gjorde för mig men jag känner mig ändå glad att du tagit dig tid att se den. Ibland behövs det inte så mycket för att bli glad 😀

    • Jojjenito says:

      Först blev jag lite sur när du skrev att du tyckte det var tråkigt att den inte klickade för mig. Jag gav den ju ändå en stark trea, vilket är ett bra betyg. Men så hoppade jag in och läste din text igen och såg då att du ju gick helt bananas. Så då förstår jag. 🙂 Kul att du blev glad ändå. Och det var bara en tidsfråga innan jag skulle se den. Stod på listan. Michael Douglas som Liberace liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: