SFF13: Nuigulumar Z

sff_logoNuigulumar ZTitel: Nuigulumar Z
Regi: Noboru Iguchi
År: 2013
IMDb
| Filmtipset

Andra filmen för dagen blev alltså Nuigulumar Z, filmen som kanske borde ha hetat Gothic Lolita Battle Bear. På andra festivaler har den hetat just så och även om jag ibland klagar på att utländska icke-engelskspråkiga filmer får en engelsk titel i Sverige så tycker jag inte att det hade varit fel i det här fallet. Gothic Lolita Battle Bear, hur coolt låter inte det? Dessutom sammanfattar det filmen ganska bra. Markus från Har du inte sett den?-podcasten beskrev filmen ganska bra, ungefär så här:

Bomullsvarelser från en planet nånstans i universum tvingas att fly till jorden efter att deras planet gått under. Endast två varelser överlever och de överlever genom att de sammansmälter med stoppningen i två teddybjörnar. Pga av nån sorts magi så sker en transformation när teddybjörnarnas ägare kramar om sina björnar. Då förvandlas de nämligen till varsin superhjälte. En superhjälte är ond och en är givetvis god. Av nån anledning så har också en zombiesmitta drabbat Japan (där filmen utspelas) och det är upp till vår hjältinna Gothic Lolita Battle Bear att rädda världen.

Mmm, jag uppskattar det som är galet med filmen. Det är färgglatt (rosa!) och helt respektlöst. Jag gillar designen på dräkterna. Det är en film som inte bryr sig. Det är en parodi. Allt är överdrivet och fullkomligt crazy. Inledningen är helt galen och känns uppfriskande. Trots det somnar jag efter kanske 20 minuter och det tar ett bra tag innan John Blund släpper taget. Kanske är det därför jag uppfattar filmen som lite jobbig. Jag har svårt att hänga med på vad som händer helt enkelt.

Jag gillar martial arts. Jag har en egen kategori på bloggen tillägnad martial arts. I Nuigulumar Z får vi en hel del martial arts när de onda och de goda fajtas med varandra. Tyvärr är det ganska dålig martial arts. Taffligt gjord och dessutom med scener som pågår för länge. Mot slutet förekommer en sån lååååång scen som dessutom ackompanjeras av en jobbig låt på repeat. Njae. Jag är ledsen, det blir inte mer än en tvåa.

2+/5

Om visningen: Efter en lång lunch på Vapiano där våra sinnen för logistik sattes på prov var vi tillbaka på Victoria, denna gång en trappa upp i salong 2. Fiffi lät meddela att ryggstöden var belamrade med hår och förmodligen löss också. Åtgärder vidtogs av vissa för att skydda sig. Annars var det en ganska händelsefattig visning förutom kanske att jag under halvtimme i mitten av filmen flöt jag runt i det där tillståndet mellan sömn och vakenhet samtidigt som jag hoppades att lössen lös med sin frånvaro.

filmspanarna_kvadratVad tyckte de andra om filmen? Blev det en round kick för mycket?

Jessica
Sofia
Har du inte sett den?
Henke
Fiffi

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

8 Responses to SFF13: Nuigulumar Z

 1. Pingback: Pink teddy bear melts with Lolita and the zombie battle can start | The Velvet Café

 2. Pingback: Nuigurumâ Z (2013) | Rörliga bilder och tryckta ord

 3. Pingback: NUIGULUMAR Z

 4. Sofia says:

  Hmm, jag skrev hos Henke (tror jag) att jag gärna sett mer fighting men du gör mig uppmärksam på att jag borde ha specificerat det till att jag gärna sett mer _bra_ fighting 😉 Jag verkar dessutom vara den enda som gav den här brustabletten sämre betyg än sömnpillret Blue Caprice…

 5. Sofia says:

  Fast blir inte undertiteln lite fel, hon var ju ingen gothic lolita. Väl?

  • Jojjenito says:

   Ja, haha, om det ska vara mer fajting så vill jag ha lite bättre kvalitet. 😉

   Nej, egentligen är det väl fel. Hon var Lolita och så hade vi enarms-Gothen, så Lolita Battle Bear kanske skulle vara mer rätt, om man nu ska namnge vår rosa superhjältinna (dvs den hon blev när hon mergade med sin björn).

 6. Henke says:

  Hahaha, du sov också sött några minuter. Rimligt.

  @Sofia, Gothic lolita är ju hon i hennes två skepnader; Dameko respektive Nagazaki Z (som Markus kallade henne LOL)

  Jag gillade det uppfriskande och respektlösa och skulle önskat att filmen vore bättre men ändå lika galen och ”don’t give a fuck”. Bättre action, bättre effekter osv. Som jag skrivit på flera ställen, något av samma nivå på realismen som i första Kick-Ass hade funkat ypperligt i denna film.

  • Jojjenito says:

   Japp, det blev en del mikrosömn, kanske inte i varje scen men ändå. 😉

   Mm, fast Goth-tjejen tillhörde ju ”skurk-sidan och Dameko var ju Lolita. Nu finns det ju en stil som kallas Gothic Lolita men då är det inte så mycket rosa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: