In the Loop


Titel: In the Loop
Regi: Armando Iannucci
År: 2009
IMDb
| Filmtipset

Hahaha, det här var en helt underbar brittisk skruvad version av The West Wing (Vita huset). Alla i filmen slingrar sig, lismar, försöker rädda sitt eget skinn, och framstå som bra trots att ingen vet för vad. Dialogen är nog den roligaste jag har hört någonsin i en film, och med ett härligt kreativt svärande. Det är en skön kontrast mellan brittisk och amerikansk engelska, som t ex när storsväraren Peter Capaldi och James Gandolfini möts öga mot öga, mun mot mun. Jag tokskrattar ofta. Det är sagolikt underhållande hela tiden. Jag tänkte av någon anledning på von Triers Direktören för det hele, kanske för att man även där försöker hålla ett luftslott intakt. Jag undrar vad folk som jobbar med politik i verkligheten tycker om filmen. Det är givetvis en skruvad satir men någonstans är den säkert sann. Jag förvånar mig själv med att ge In the Loop en femma! Det är bra, jag svär.

5/5

PS. Apropå kreativt svärande, så var In the Loop nog det bästa i den genren sen en favoritscen från The Wire där McNulty och Bunk utreder en brottsplats. F star star star yeah!

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

10 Responses to In the Loop

 1. addepladde says:

  Det här låter ju hur bra som helst. Den ska jag se! Tack för tipset.

 2. Martin says:

  En riktigt bra och framförallt riktigt rolig film. Brukar inte riktigt gilla filmer fyllda med svordomar lite här och var, men om man gör det kreativt så kan även jag köpa det :)Är lite sugen på att se TV-serien som filmen är baserad på. Har du sett den och kan ge ett omdöme?

 3. Jojjenito says:

  addepladde: Japp, det ÄR hur bra som helst. :DMartin: Jag brukar inte störa mig så mycket på svordomar, fast det är klart, för mycket kan det bli om det känns omotiverat och bara för att det ska vara coolt (kan bli så ibland i Tarantinos filmer…). Men Malcolm Tucker går inte att motstå. :)Nope, jag har inte sett tv-serien (The Thick of It). Faktum är att jag inte kände till den alls innan jag såg filmen så jag hade noll förväntningar.

 4. filmitch says:

  Helt missat, har lite halvsvårt för politiska komedier men då den är brittisk ska jag ge den ett försök tror jag.

 5. Jojjenito says:

  filmitch: Jo, att den är brittisk borgar väl kanske för att den i alla fall inte är stöpt i samma form som amerikanska politiska satirer. Antar att du tänker på amerikanska filmer Wag the Dog, Primary Colors o dyl?I vilket fall: Se den!

 6. Martin says:

  Har börjat se på TV-serien nu och den har precis samma ton och humor som i filmen. Så om du verkligen uppskattar filmen som du verkar göra så rekommenderar jag starkt TV-serien 🙂

 7. Jojjenito says:

  Martin: Ja, om den håller samma klass som filmen så är det kanske dags för en titt. Grejen är att jag helst serier som inte består av helt fristående avsnitt utan faktiskt är en enda lång historia eller åtminstone har en röd tråd. Och det säger jag utan att ha sett enda avsnitt av The Thick of It. Hur är den i det avseendet?

 8. Fiffi says:

  Ojojojojoooooj, en full femma för In the loop!!!
  Hade inte du lite svårt att hänga med i snacket?

 9. Jag ger förvisso inte en femma till In the Loop (2009), men 4/5 är den definitivt värd. Underhållande, smart, rapp dialog och en underbar Malcolm Tucker. En av 2009 års bästa filmer, utan tvekan.

 10. Jojjenito says:

  Fiffi: Tjoho, ja, det är sant! 😀 Mjo, förmodligen hade jag nog det. Jag minns faktiskt inte om jag körde med engelsk text eller inte. Om jag körde med nån textning så var det engelsk. Svensk textning på en sån typ av film med en sån typ av dialog funkar bara inte.

  Movies – Noir: Jag brukar själv ha svårt att ge komedier högsta betyg. Det har faktiskt bara hänt en gång och det var just In the Loop. Malcom Tucker har man nog svårt att slå i en swear battle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: