UtmanadJag fick en utmaning från
filmitch (tack för det!), och eftersom det var den första bloggutmaningen jag någonsin fått så var det bara att acceptera den. Utmaningen går under namnet Äckelhundens utmaning. Bilden visar kanske varför.

3 TV-program jag kollar på
Kobra
Zlatan i Champions League
Kulturnyhetererna

3 saker jag gjort idag
Spelat tennis
Läst klart en bok (äntligen!)
Lyssnat på P-Funk

3 saker jag längtar efter
Skidresan till Verbier i mars
Nästa P-Funk-konsert i Sverige
Min sillsallad

3 saker på min önskelista
Filmkokboken
En bra biofilm på Annandagen
En bra skidtur i jul

3 saker att hata
Att SL slopar remsorna
Frånvaron av snöskottning på cykelbanor
Vet faktiskt inte, förutom krystade saker som krig

3 måsten för en hårdrockare
Iron Maiden-T-shirt?
AC/DC-T-shirt?
Slayer-T-shirt?

Eftersom jag är sent ute så skickar jag inte vidare utmaningen (de flesta verkar redan ha fått den). Fast om nu någon känner för att anta den så är det förstås bara att go ahead!

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

11 Responses to Utmanad

 1. filmitch says:

  Kobra o kulturnyheterna var faktiskt program jag funderade att ha på lista.

 2. Jojjenito says:

  filmitch: Mm, för mig finns det även program som jag inte anstränger mig för att se men om jag råkar hamna i dem så brukar jag inte sluta titta, som t ex en del matprogram (Top/MasterChef, Gordon Ramsey's Kitchen Nightmares och Per Morbergs program).

 3. Trevligt med fler Kobra-tittare :)Blev även lite nyfiken på P-Funk. Har själv inte lyssnat på dem, men hade tänkt och börja lite smått. Så jag undrar om du har något bra tips på någon av deras skivor som är en bra "mjukstart".

 4. Jojjenito says:

  Martin: Japp, Kobra har jag i princip alltid tittat på. Det kryllar ju inte direkt av seriösa och bra kulturprogram på dumburken.Ah, P-Funk. Kul att du är intresserad. Ja du, begreppet P-Funk spänner över ganska många genrer, stilar och år. Det är ju två band, Parliament och Funkadelic, ledda av George Clinton. Grupperna har i princip samma medlemmar men gav ut skivorna på olika skivbolag, och skiljer sig lite åt. Enklast kan man säga att Parliament är mer poppig dansant funk med mycket blås (och grymt sväng) medan Funkadelic är pskydelisk rockig funk (som senare blev mer elektrofunk).Skulle rekommendera att lyssna på några best of-skivor för att bilda sig en uppfattning."Funkadelic: Finest"spotify:album:69Nj6HrDBTUXcGi89Bus4sTidiga Funkadelic när de var som flummigast, trippig rockig psykadelica."Funkadelic: The Very Best Of Funkadelic 1,2"spotify:album:1e0S58WczLS4wzQ5hZv37Ospotify:album:7DyYNGzkuQ5jecLQOFZuqUSenare Funkadelic när de svängde mer mot elektrofunkhållet. Fortfarande gitarrbaserat dock.Parliament: Tear The Roof Off (1974-1980)spotify:album:1iC84vAWaUnaAQp0lpnRTxEn ganska bra sammafattning av ParliamentFör mig är det dock live som P-Funk gör sig bäst. Då tar de ut svängarna och svänget blir som bäst.Finns inte så många live-skivor (legalt). Här är en:Parliament: P Funk Earth Tour (min avatar kanske känns igen…?)spotify:album:0Fyuqqi77DlOz7fuUx13XnHmm, jag får nästan återkomma med några beginners guide to P-Funk-inlägg känner jag. 😉

 5. Jojjenito says:

  Martin: För en intro till senare Funkadelic så är nog den här samlingen bättre:Funkadelic: The Best Of Funkadelic 1976-1981spotify:album:2a9OfkVJJmr3IwrfYw6zJj

 6. Tusen tack för informationen, Jojjenito.Alltid roligt att få dyka in i ett band man aldrig har lyssnat på tidigare. Ska försöka att lyssna igenom det du länkade till :)Intressant att de var två band. Fick för mig att det var ett band du gillade. Men hur kommer det sig att de har två band, när bandmedlemmarna nästan är detsamma? Kan de inte samköra? ;)Måste ju även fråga vart du snappade upp dessa band från första början. Det är alltid intressant att höra 🙂

 7. Jojjenito says:

  Martin: Angående de två grupperna så började hela P-Funk-grejen med George Clinton och hans doo woop-grupp The Parliaments under 60-talet. Gruppen fick så småningom ett kompband. Detta band kom att kallas Funkadelic. Efter ett tag hade de bägge grupperna och personerna smält samman. Fast de kallade sig alltså Parliament och Funkadelic och gav ut skivor på olika bolag. Dels kunde de ge ut fler skivor, ett sätt att ge ut mer musik (lite som Wu Tang Clan där de olika medlemmarna gav ut sina skivor på olika bolag). Dels kunde de lättare ge ut musik med olika stilar. Sen var det även strul med rättigheterna till namnet The Parliaments vilket gjorde att det bara var Funkadelic som gav ut skivor i början av 70-talet. Sen fick Clinton tillbaka rättigheten till namnet men kallade då bandet Parliament.När bandet uppträdde live kallade de sig Parliament-Funkadelic eller kortare P-Funk, som även sägs betyda Pure Funk (Uncut Funk, en parallell till knarkvärlden, ren icke utspädd knark) eller Plainfield Funk (många medlemmar kom från Plainfield).Jag upptäckte nog P-Funk pga att jag gillar hiphop och George Clinton är den mest samplade artisten efter James Brown. Detta gjorde mig intresserad och riktigt hooked blev jag nog när jag hörde Cosmic Slop, http://open.spotify.com/track/5ch00AaGOwDhNydFlWMdUb, som finns med på samlingsskivan med senare Funkadelic (det var första skivan jag köpte).Du vet väl förresten att dina favoriter Daft Punk hyllar George Clinton i sin låt Teachers, http://open.spotify.com/track/4ZdjCuiWBv2weLftWPJ72c, vid 0:30. 🙂

 8. Måste först ta och tacka dig. Det är precis sådan här information jag älskar att ta del av och då blir jag genast som en svamp som suger in allt jag kan :)Har börjat lyssna lite på Funkadelic och jag har börjat få en liten inblick i hur deras sound är. Det är verkligen riktig funk det här :)Har inte riktigt fastnat för någon enstaka låt än som har stuckit ut från de andra, utan jag gillar att lyssna igenom alla för att ta del av glädjen och experimentlusten som är tydlig i deras låtar. Kan verkligen förstå om de är något extra på live. (Har inte lyssnat på liveskivan än).Samplingar är en underskattad uttrycksform och en härlig inspirationskälla till bra musik. Intressant med George Clinton och att han är den mest samplade artisten efter James Brown. Sökte genast på hans namn på Spotify och lyssnade på hans mest populära låt "Atomic Dog". Och snabbt hörde jag en sampling, eller vad man nu kan kalla det, till Lil Bow-Wows hitlåt från häromåret.Jag visste inte det kring Daft Punk, men nu vet jag 🙂 Har tidigare enbart hört Clinton i låten och genast refererat till presidenten :PKollade efter att jag fick reda på detta från dig upp låten och fick reda på att det är Daft Punks hyllning till "Detroit technon" och "Chicago housen". Har George Clinton även haft ett finger med här, eller är han med i låten snarare för att Daft Punks inspirationskälla i sin tur har inspirerats av Clinton?Detta var helt klart intressant information och det gav "Teachers" en helt annan innebörd. Tusen tack 🙂

 9. Jojjenito says:

  Martin: Japp, det är ren funk (pure funk). :)När det gäller samplingarna så är det i rollen som låtskrivare som George Clinton är den näst mest samplade (egentligen inte som artisten Clinton), främst då med Parliament-Funkadelic-låtar. Men just Atomic Dog är nog en av de låtar som samplats mest. Jo, det alltid är kul att upptäcka var samplingar kommer ifrån.Mm, tror nog låten Teachers är en allmän uppräkning av artister som de gillar eller är inspirerade av. Mest verkar det ju vara samtida DJ:s men även Clinton och Dr Dre dyker upp.Sen är ju iofs Clinton en viktig del av utvecklingen av svart musik, funk, hiphop, house, techno, dansmusik etc. Så allt hänger samman så att säga. Kan även tycka att de borde ha med en grupp som Kraftwerk också. Får lite samma känsla av de båda grupperna, även om Daft Punk inte har samma… vad ska man säga… oskitiga ljudbild.Om du är sugen på lite mer live-prylar så är YouTube en bra källa. Finns en del roliga klipp. Jag postade t ex länkar till två spellistor med live-konserter på bloggen tidgare. Hittas här:http://jojjenito.blogspot.com/2010/09/make-my-funk-p-funk.htmlhttp://jojjenito.blogspot.com/2010/11/shit-goddamn-get-off-your-ass-and-jam.html

 10. Det svänger verkligen :)Och bara för jag skrev så igår fastnade jag direkt för en låt efter jag skickade min kommentar. Låten i fråga är "Standing on the Verge of Getting It On" som jag tyckte var riktigt bra och som stack ut lite från de andra.Mm, låttiteln "Teachers" indikerar mot deras inspirationskällor och passar även ihop med albumtiteln "Homework". Clinton är förmodligen med som en allmän inspirationskälla till den tidiga housen och technon.Vet inte om robotduon har inspirerats så mycket av Kraftwerk förutom sin scenpersona. Precis som du säger har Kraftwerk för ren ljudbild jämfört med Daft Punk, som tydligt har hämtat sin inspiration från Detroit och Chicagos mer "skitiga" och "råa" alster.Youtube är en fantastisk källa och ska spana in dina länkar. Tar även emot fler tips på bra band som du brukar lyssna på 🙂

 11. Jojjenito says:

  Martin: Japp, "Standing on the Verge of Getting It On" är bra. Här finns en ganska rolig live-version av den: http://www.youtube.com/watch?v=Z3v-z8iEN-QAndra tips får jag återkomma med… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: