Watchmen

Titel: Watchmen
Regi: Zack Snyder
År: 2009
IMDb
| Filmtipset

Nja. Början är stilren, snygg och ganska så fantastisk. Jag njuter av det snygga. Förtexterna, det inledande slagsmålet, slow motion i rätt dos och i rätt ögonblick, användandet av musik. Ja, det mesta är rätt. Det fotsätter ganska länge i samma stil. Eller ja det är möjligt att det fortsätter i samma stil hela filmen. Problemet är att filmen är lång och att man till slut tröttnar på avsaknaden av nåt annat än snygga slagsmål. Lite kul är de avdankade hjältarna som inte är några vanliga superhjältar. Ja, de är ju faktiskt bara vanliga människor utan superkrafter, förutom den blåfärgade Doktor Manhattan. Just detta att det är vanliga människor ger väl filmen en viss charm och smutsig känsla. Jag gillar också att filmen utspelas i en alternativ historisk verklighet där bl a USA vinner Vietnamkriget och Richard Nixon är president på 80-talet. Men detta blandas med en ganska tråkig historia utan nån riktig spänning eller känsla. Det är som att luften pyser ur allt mer ur snygg-ballongen. När sen blåpojken tar med sig Malin Åkerman till Mars blir det pekoral. Just dessa scener passar inte alls in i filmen och kalkonen är farligt nära.

3-/5

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to Watchmen

 1. filmitch says:

  Var ochså lite besviken på filmen. Har du läst serien? Den är mycket bra. Troligtvis hade filmen tjänat på att vara en miniserie.

 2. Jojjenito says:

  filmitch: Nej, har inte läst serien. Känns som att jag skulle kunna gilla den, om jag läste den. Nu är jag ingen serieläsare i och för sig.

 3. Sofia says:

  Jag var inte så förtjust i serien, så jag tyckte att filmen var riktigt bra. Slutet är väl iofs sådär, men det är det ju i serien också…

 4. Jojjenito says:

  Sofia: Då var Watchmen alltså ett exempel på att man faktiskt kan lyckas med att göra filmen bättre än förlagan. ;)Fast för mig är det egentligen en icke-fråga. Äpplen och päron liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: