Maestro (2023)

Maestro lockade mig inte speciellt mycket men så är ju en biopic aldrig speciellt lockande. Den var dock en snackis och med i Oscars-racet så det kändes självklart att kryssa den.

Filmen inleds med att Leo på gamla dar sitter och spelar piano och blir intervjuad för ett tv-program. Jag måste säga att ålderssminkningen var imponerande. Det kändes att den läderartade huden hade varit med en del och även varit med om en hel del cigaretter.

Just hur man fångat Leos utseende under de olika tidsperioderna som filmen utspelar sig var för övrigt klockrent.

Efter den korta inledningen (i färg) hoppar filmen tillbaka i tiden och blir svartvit. Jag minns inte om man även lekte på andra sätt med formatet (bredbild, 4:3, osv). Kanske.

Regissör Bradley Cooper leker på flera sätt rent visuellt. Det finns inslag av magisk realism när vi förflyttas från en plats till en annan på ett sömlöst sätt. Snyggt.

Maestro fångade tyvärr inte mig. Jag är inte speciellt förtjust i Bernsteins musik. Skådespeleriet i filmen är för bombastiskt, för teatralt. Det är skådespeleri i kubik, som gjort för en Oscarsjury. Jag känner mig inte heller intresserad av nån av rollfigurerna, vilket kanske har med skådespelarstilen att göra.

En detalj jag gillade var dock hur filmen såg ut. Det är en filmfilm, helt klart. Familjen Bernsteins villa och omgivande marker var attraktiva, speciellt den där mysiga altanen. Där skulle man kunna spendera en weekend.

Slutbetyg till Maestro: helt ok.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

8 Responses to Maestro (2023)

  1. Sofia says:

    Instämmer i princip till 100% på det du skriver, men var snällare i betyget. Men uteslutande tack vare produktionsvärdet, jag lyckades aldrig heller bli särskilt engagerad i alla relationerna som paraderade förbi. Du säger bombastiskt, jag tror jag kallade skådespeleriet för affekterat. Potato-Potato 🙂

    • Jojjenito says:

      Mm, jag velade mellan en tvåa och en trea. Ja, skådespeleriet är av en viss typ som ibland kan funka och ibland kanske inte. Den här gången skapade det distans istället för att dra in en (läs: mig).

  2. Henke says:

    Jag var inte jättesugen på denna men gav den chansen av samma skäl som du är inne på, Oscras-racet osv. Men gav upp innan 30 minuter och stängde av… filmfilm till trots.

    • Sofia says:

      Oj, det var hårt! Riktigt så dålig tyckte jag verkligen inte att den var, klart värd en titt iaf 🙂

      • Henke says:

        Kombinationen av inte sugen och en dålig dag dvs inte upplagd för en viss typ av film… Jag skulle valt något annat helt enkelt. The Beekeeper typ 🙂

        Men nu är skadan skedd så att säga, jag är än mindre sugen på den.

      • Jojjenito says:

        Ja, det var hårt, det får jag säga. Det var inte ens nära att jag skulle stänga av den. Å andra sidan så har jag aldrig inte sett klart en film när jag väl börjat titta. 🙂

        • Henke says:

          Ja, jag vet att du alltid ser klart en film du har startat att titta på. Jag sällade mig också till den sekten förr i tiden. Jag var hårdnackat och fast övertygad om att jag skulle brinna i helvetet om jag inte följde sektens stränga regler, men jag har efter hårt arbete och flera interventioner från vänner och familj lyckats ta mig ur sekten, och jag lever nu ett friare och lyckligare liv! 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.