1001 gram (2014)

1001

Snygg ”Saul Bass”-poster

Det var faktiskt mina föräldrar som tipsade mig om den här filmen när jag vara hemma på besök i Knivsta. Så på vägen hem till Bromma passerade jag biografen Victoria på Söder och kollade in den. 1001 gram är nåt ganska ovanligt. Det är nämligen en nordisk film som inte är svensk men som fick biopremiär i Sverige. Den handlar om Marie (Ane Dahl Torp) som jobbar på en norsk statlig myndighet som ser till att ett kg är ett kg, att en meter är en meter och att en liter är en liter. Marie åker runt i samhället och kontrollerar att bensinpumpar funkar korrekt och att jockeyvågar visar rätt. Två av tre delar i filmen funkar bra: 1. Den nördiga statistiska vetenskapshumorn och 2. Maries ensamma liv i sin sterila lägenhet. Det som funkar sämre är en ganska klyschig kärlekshistoria med en fransk trädgårdsmästare.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helsep

PS. 1001 gram var för övrigt Norges bidrag till årets Oscar för bästa utländska film a.k.a. bästa icke-engelskspråkiga film. Den blev inte nominerad. DS.

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: