Armbryterskan från Ensamheten


Titel: Armbryterskan från Ensamheten
Regi: Lisa Munthe & Helen Ahlsson
År: 2004
IMDb
| Filmtipset

Armbryterskan är en dokumentärfilm som spelades in under tre år där vi får följa Heidi Andersson och hennes familj som bor i den lilla byn Ensamheten i Norrlands inland. Här bor typ 16 personer och alla bryter arm. Heidi själv är världsmästare i armbrytning.

Ja, jag kan rekommendera filmen helt klart. Många rynkar säkert på näsan åt en svensk dokumentärfilm men det här var en må-bra-film av bästa sort, vilket Fiffi bekräftar. Det var ofta jag skrattade åt och med familjen vi möter, speciellt pappan som är hur cool som helst. Det förekommer många sköna scener, bl a när de tre bröderna Andersson snackar om livet, eller när Heidi är på typ järnhandeln och har uppvisning (karlarna tittar storögt på tjejen, ska de våga gå en match mot henne, haha). Riktigt kul också när pappan ska stryka Heidis byxor vid ett tillfälle. Här trodde jag nästan det var uppgjort men hur roligt som helst. Vafan höll han på med? Pappan: ”Det står 40 grader här på lappen på brallorna, men hur ställer jag in det på det här satans strykjärnet?!”.

Förutom att vi får ta del av den sköna familjen som visar hur viktigt det är med just en familj så får vi följa Heidis träning inför ett nytt VM, denna gång i Kanada dit hon åker med pappan som coach. Här blir filmen dessutom riktigt spännande. De ryska armbryterskorna har målats upp som de värsta motståndarna (ingen vet riktigt nåt om deras träningsmetoder), och så har vi då svenska utmanaren Heidi. Det var rena Rockina vs Ivana Drago. Jag visste inte heller på förhand hur det gick i det där mästerskapet och det blev ovisst och en direkt avgörande extraomgång mot ryskan. Hehe, svettigt värre.

4/5

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

2 Responses to Armbryterskan från Ensamheten

  1. Sofia says:

    Den här är tokcharmig, särskilt familjerelationerna. Jag gillar folk som känns så här vettiga, inga krusiduller liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: